skoljobb.se

Speciallärare till Pershagenskolan

Ansök nu

Speciallärare till Pershagenskolan

En dag på jobbet 
Som speciallärare på Pershagenskolan arbetar du praktiskt med att ge elever stödinsatser och du undervisar individuellt, i grupp och i ordinarie undervisningssituationer. Du är dessutom ett stöd för lärarna och har en viktig roll i vårt fortbildningsarbete där du är med och utvecklar kvalitén i undervisningen. Arbetet är omväxlande och du arbetar både enskilt och tillsammans med våra andra yrkeskategorier på skolan. Du är en viktig kugge i vårt elevhälsoteam tillsammans med speciallärare (F–3), kurator, skolsköterska, skolpsykolog samt skolledningen.

Vem är du?  
Du har god samarbetsförmåga och arbetar medvetet med att skapa goda relationer med elever, personal och vårdnadshavare. Du samarbetar gärna med andra, men kan även arbeta självständigt och har förmågan att prioritera arbetsuppgifter när så krävs.
En del i arbetet är att dokumentera och vara ett stöd vid tex utredningar, därför behöver du vara kommunikativ såväl skriftligt som muntligt.
Du har goda kunskaper kring olika former av läs- och skrivsvårigheter, kring NPF och kompensatoriska lärverktyg. Du tycker att det är kul och stimulerande att både lära ut och lära in nytt.

Krav:  
Legitimerad lärare och behörig speciallärare.

Meriterande: 
Erfarenhet av att arbeta som speciallärare i år 4–9

Personliga egenskaper: 
Vi söker dig som är driven i ditt arbete, både självständigt och i samarbete med andra. Samverkan är en viktig del i arbetet, både med elever, vårdnadshavare och lärare. Du har förmåga att ta egna initiativ och driva aktiviteter mot uppsatta mål. Vi ser också att du är en strukturerad person som kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.  

Vi erbjuder dig  
Vi erbjuder dig en rad olika förmåner som 39h arbetsvecka, subventionerad lunch och ett friskvårdsbidrag på 3000kr/år. Men den viktigaste förmånen är ett härligt kollegium och studiemotiverade elever.

Välkommen till oss!  
Pershagen ligger nära havet strax utanför Södertäljes stadskärna. Det är lätt att ta sig hit med bil, kommunala transportmedel samt fjärrtåg. Pershagenskolan är en F–9-skola med strax över 500 elever och ca 60 medarbetare. Vårt systematiska kvalitetsarbete leder oss i vårt fortbildningsarbete där kvalité i undervisningen är högt prioriterat. Pershagenskolans har motiverade elever, stabil lärarkår och därför är elevernas meritvärde i topp år efter år. 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. 

Dela detta jobb

Speciallärare till Pershagenskolan

Södertälje kommun - Utbildningskontoret