skoljobb.se

Speciallärare till Rönnowska skolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-01-06

Ansök nu

Speciallärare till Rönnowska skolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Rönnowska skolan är Helsingborgs största yrkesgymnasium. Hos oss går elever med framtidsdrömmar och som har hittat sin väg mot yrkeslivet. Vi har cirka 800 elever läsåret 2018/2019. Skolan ligger centralt i Helsingborg, nära Knutpunkten. Rönnowska skolan är inne i ett spännande utvecklingsarbete där du som pedagog får vara delaktig i vårt fortsatta arbete. Vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en speciallärare till våra program. Som speciallärare ingår du i skolans väl fungerande programvisa elevhälsoteam. Dessa träffas regelbundet varje vecka och kartlägger olika elevers behov och förutsättningar. Skolan lägger ett starkt fokus på teamarbete inom EHT-gruppen tillsammans med respektive arbetslag.

Det är viktigt att du är en person som är van vid att jobba tillsammans i team och som har ett starkt driv och en bra initiativförmåga. Du har god förmåga att arbeta utifrån elevers specifika behov. Ditt dagliga arbete sker på individ-, grupp- och skolnivå. Vid behov startar du och/eller genomför utredningar som rör elevers inlärningssvårigheter.

Ett aktivt samarbete med elevens mentor och undervisande lärare är en grundbult i detta arbete. Genom coachande samtal ska du medvetandegöra eleven om sin studiesituation, hjälpa eleven att sätta mål, stödja, motivera och ge feedback för att nå målen. Du ger konsultativt stöd till skolans arbetslag och enskilda lärarkollegor. Som speciallärare ska du aktivt stärka skolans rutiner och förhållningssätt utifrån skolans elevhälsoplan. Arbetet direkt med eleverna utgör en stor del av din arbetstid. Undervisning/ individuell förstärkning i ett eller flera ämnen gärna svenska, svenska som andraspråk, matematik och eller engelska som ingår i din behörighet kan komma att ingå efter behov. Arbete med utredning och dokumentation inför ansökan om tilläggsbelopp för elever med särskilda behov ingår i arbetsuppgifterna.

Du ingår även i ett arbetslag och är en del av det utvecklingsarbete som genomförs där.


KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du har gymnasielärarexamen (ev. grundskollärarexamen) kombinerat med en speciallärarexamen, alternativt legitimerad lärare med specialpedagogisk kompetens.

Vi fäster stor vikt vid de personliga egenskaper och färdigheter som vi bedömer krävs för att fungera väl inom yrket, t.ex. personlig mognad, flexibilitet och samarbetsförmåga. Tidigare erfarenhet av gymnasieskola anses som meriterande. Du är intresserad av skolutveckling och framtidens lärande och är van att arbeta med digitala verktyg i din undervisning.

Du har goda kunskaper i användande av de digitala hjälpmedel som finns att tillgå för elever med särskilda behov. Våra elever använder idag iPad i årskurs tre. Eleverna i årskurs ett och två använder Chromebook som verktyg. Våra lärare och elever har tillgång till It´s learning som pedagogisk plattform och både elever och lärare har även tillgång till Googles tjänster för pedagogiskt arbetet.

Varmt välkommen med din ansökan, vi tillämpar löpande urval.

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Dela detta jobb

Speciallärare till Rönnowska skolan

Helsingborgs Stad