skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Skarpatorpsskolan är en kommunal F-9 skola i Skarpnäck. Skolan består av två byggnader F-3 respektive 4-9. Vi har också en grundsärskola F-6 i egna lokaler.

Grundsärskolan består av totalt 16 elever och 18 medarbetare. Verksamheten finns i fristående lokaler nära grundskolan. Idrottssal, praktiskt estetiska lokaler samt matsal används gemensamt. De elever som inte går till matsalen äter i sina klassrum.

Verksamheten finns på Skarpnäcksfältet med fin utemiljö och nära till parker, skog och mark.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är utbildad speciallärare med behörighet till grundsärskolan.

Elever finns på tidig utvecklingsnivå och läser ämnesområden enligt Läroplan för grundsärskolan. Det innebär att eleverna behöver såväl pedagogiskt arbete som omsorg.

Du har egna pass med eleverna, både enskilt och i grupp. Grundsärskolan har inga elevassistenter utan fritidspersonalen består av förskollärare, fritidspedagoger och barnskötare.

Du arbetar under skoltid tillsammans med dem och har planering enskilt eller med övriga lärare under resten av dagen. Arbetet bedrivs i fungerande arbetslag som har handledning, möten och planeringstid under dagtid samt stöd i elevarbetet av skolans elevhälsoteam. Undervisningen är uppbyggd mycket till en-till en-principen och har inriktning tydliggörande pedagogik med schemabilder och tidshjälpmedel.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation och speciallärar/specialpedagogexamen med inriktning utvecklingsstörning.

Vi söker dig som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du skall ha förmåga att se elevernas olika behov, få eleverna att utvecklas med hänsyn till deras individuella förutsättningar.

Det är viktigt att du har lätt att samarbeta men även vara självgående, strukturerad och kunna växla förhållningssätt efter eleverna individuella behov. Viktigt är att du har erfarenhet att arbeta med bla IPAD i undervisningen och använder den som pedagogiskt redskap. 

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-01-07
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7446
Kontakt
  • Gunnar Jonsson, 08-50817180
Facklig företrädare
  • Christer Bertils, LR, 08-50817211
  • Jenny Jansson, Lärarförbundet, 08-50817251
Publicerat 2018-11-21
Sista ansökningsdag 2018-12-18

Speciallärare till Skarpatorpsskolans grundsärskola

Regioner
Utgår

2018-12-18

Ansök nu

Dela detta jobb