skoljobb.se

Speciallärare till Svärdsjöskolan

Företag Falu kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-26

Ansök nu

Speciallärare till Svärdsjöskolan

Är just du vår nya medarbetare och våra elevers nya speciallärare? Vill du bidra till att alla våra elever lyckas i skolan? Vi vill jobba tillsammans med just dig som vill anta utmaningen att bidra till en häftig utvecklingsfas på vår fantastiska skola.  Vi har bestämt oss! Vi ska förverkliga vår vision. Vi står inför en spännande nystart till hösten med en härlig blandning av personal. Flera nya lärare tillsammans med lärare som har längre bakgrund här och ett stort hjärta för skolan och bygden. Alla med stort engagemang, kompetens, nyfikenhet och vilja att förverkliga något stort. Det pågår med andra ord en intressant utveckling av undervisning och organisation utifrån en tydlig vision och pedagogisk tanke där du som ny medarbetare kommer att ha en viktig roll. Här har just du chansen att bli en viktig medspelare i vårt lag.

Hur är det hos oss då? Jo, du kommer att få möjlighet att arbeta på en skola nära skog, ängsmark och vattendrag. Värme och omtanke fyller lokalerna. Skolan, som är en 7-9 skola med ca 200 underbara elever, präglas av en unik atmosfär som innebär stor ömsesidig respekt och goda relationer mellan vuxna och ungdomar. Arbetet med elever i behov av särskilt stöd är centralt för oss och det pågår sedan länge ett väl utvecklat samarbete mellan elevhälsogruppen och övrig personal kring de elever som behöver extra omsorg.

Du är specialläraren som kan komplettera vårt team. Du, med din kompetens, erfarenhet, engagemang för elever i behov av extra stöd och omsorg om eleverna, har en vilja och nyfikenhet kring att arbeta i en skola vars uttalade pedagogiska idé är ämnesövergripande arbete. Vi tror att du tillsammans med oss kan bidra till högre måluppfyllelse och att alla elever lyckas i skolan. 

Vill du vara en del av detta? Vi ser fram emot just din ansökan och att få träffa just dig så att vi får berätta mer om vad vi vill erbjuda dig och vi är nyfikna på vad du vill bidra med.

Arbetsuppgifter
Ett tydligt specialläraruppdrag, vilket innebär ett särskilt fokus på elever i behov av extra anpassningar och särskilt stöd. Undervisning med dessa elever både inom klassens ram, i mindre undervisningsgrupper samt viss enskild undervisning i samverkan med lärare och övrig personal. Nära samarbete med specialpedagog, skolledning samt skolans elevhälsogrupp. I tjänsten ingår också att vara behjälplig med framtagande av anpassat material och att vara ett bollplank för lärare kring lärandemiljöer, extra anpassningar och särskilt stöd. Även mentorskap för elever kan vara aktuellt.

Kvaifikationer
- har speciallärarutbildning eller motsvarade

- har lärarlegitimation

Det är önskvärt om du...

- har erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd

- har god kunskap om arbete med extra anpassningar och särskilt stöd samt utveckling av lärandemiljöer

- har erfarenhet av digitalisering i skolan

- har erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete

Personliga egenskaper
Som person är du positiv och flexibel. Du har ett stort engagemang för elever i behov av extra stöd. Du är trygg och tydlig i din ledar- och yrkesroll, ansvarstagande, lyhörd och ha förmåga att arbeta individanpassat. Du har förmåga att skapa goda elev- och föräldrakontakter. Du har god samarbets- och kommunikativ förmåga och du bidrar till ett bra samarbetsklimat i möten med såväl elevhälsogrupp samt lärararbetslag. Du är bekväm med att jobba med digitala system och du ser digitala verktyg som en självklarhet i jobbet med eleverna.  Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde inför höstterminen 2018. Möjlighet till arbete i mindre omfattning är möjlig om det skulle passa dig bättre.

Kopior på betyg och intyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. Enligt lagen om registerkontroll krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med din ansökan, så det finns tillgängligt om du blir aktuell för tjänsten.

Upplysningar

Per Bergqvist, rektor, 023-81534

Fackliga företrädare

Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet, 023-863 36

Hanna Meijer-Holmqvist, Lärarnas Riksförbund, 023-838 63

Kontaktinformation
Per Bergqvist, Rektor, PBE04@falun.se

Arbetsplats
Myntgatan 45

79183 Falun

Dela detta jobb

Speciallärare till Svärdsjöskolan

Falu kommun