skoljobb.se

Speciallärare (Vik)

Företag Motala kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-29

Ansök nu

Speciallärare (Vik)

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhetsområdet gymnasium, vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad har en varierande verksamhet som riktar sig till ungdomar och vuxna. Våra enheter präglas av god kvalité, närhet och att vi arbetar aktivt för att skapa trygga och berikande möten mellan människorna som finns i verksamheterna. Vårt mål är att våra studerande och deltagare ska lämna utbildningen rustade med möjligheten att välja sin framtid och stolt tänka tillbaka på sin studietid.

Carlsund Utbildningscentrum är en av Motala kommuns gymnasieskolor. Vi värnar om värden som mångkultur, entreprenörskap och hållbar utveckling. På skolan finns åtta nationella yrkesprogram:
• Barn- och Fritid
• Bygg- och anläggning
• El- och energi
• Fordons- och transport
• Handels- och administration
• Hotell- och turism
• Industritekniskt
• Vård- och omsorg
Vi har även Introduktionsprogram och gymnasial lärlingsutbildning inom våra nationella program. Skolan utgör en kreativ miljö och vi utvecklar verksamheten i nära samverkan med lokala branschföreträdare där elevernas entreprenörskap står i fokus.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är förlagd till att arbeta med elever på Carlsunds introduktionsprogram, IM. Som speciallärare jobbar du med att stötta elever i deras studier utifrån deras individuella behov. Du bör därför finna en tjusning i elevers olikhet, och hur man kan hitta deras motivation med individanpassad strategi.
Du kommer att ha ett övergripande ansvar för elever med behov av särskilt stöd. Du organiserar stödundervisning för de elever som behöver, och har ett tätt samarbete med övriga lärare på IM. Du arbetar nära specialpedagog och elevassistent samt undervisande lärare. Arbetet sker även i samverkan med skolans resursgrupp och elevhälsoteam.
Vi jobbar efter principen inkluderande arbetssätt, och vill att alla elever ska känna sig delaktiga på sin nivå. Därför är du med i undervisningssituationer i klassrummet och bidrar med din kompetens.

KVALIFIKATIONER
Lärarexamen och legitimation mot grundskola senare år eller gymnasium med påbyggnadsutbildning/examen till speciallärare 90 hp med inriktning mot Språk-, Skriv och Läsutveckling.
Vi ser det som meriterande med utbildning inom neuropsykiatriska funktionshinder.
Du ska vara öppen för att pröva nya arbetsformer och metoder, samt vara beredd att arbeta med olika kunskapsnivåer i undervisningssituationer. Vi ser att du är en strukturerad person med stor förståelse för elever i behov av olika former av stöd för att klara sin skolgång. Du har lätt för att se behov och organisera utifrån dessa.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Speciallärare (Vik)

Motala kommun