skoljobb.se

Specialpedagog

Företag Region Gotland
Regioner
Utgår

2021-12-19

Ansök nu

Specialpedagog

Gotlands resursskola

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Vilka är vi?

Gotlands resursskola består av två enheter, Tal- och språkklasserna och Lövsta resursskola. Vi har idag ca 45 elever och ca 25 medarbetare. En av enheterna riktar sig mot elever med språkstörning och den andra mot elever där behov av anpassningar i den pedagogiska, sociala och fysiska lärmiljön är så stora att de inte kan tillgodoses i den ordinarie skolmiljön. Resursskolan har mindre elevgrupper, specifik lärarkompetens och möjlighet till mer individuellt stöd.

Dina arbetsuppgifter

Som resursskolans specialpedagog arbetar du på individ-, grupp- och organisationsnivå. I samarbete med övrig personal arbetar du främjande och förebyggande för elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling. Tillsammans med skolledningen kommer du att driva den pedagogiska och specialpedagogiska utvecklingen i verksamheten. Du arbetar med pedagogisk handledning och ska fungera som en kvalificerad samtalspartner till pedagogisk personal. Du genomför kartläggningar och upprättar åtgärdsprogram samt har en viktig roll i processen med elevantagning. Uppdraget innefattar även att arbeta med riktad specialundervisning i grupp eller enskilt.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad och behörig specialpedagog. Du är trygg i att skapa relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor och väl förtrogen med skolans styrdokument. Erfarenhet och kunskap om språkstörning och NPF krävs. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet då vår verksamhet kräver personal med erfarenhet, engagemang, god samarbetsförmåga, stark drivkraft och flexibilitet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6700 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Tillträde enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100 %

Ort

     Gotland

Län

     Gotlands län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/338

Kontakt

  • Anna Kindblad, 0498203895

Publicerat

     2021-11-23

Sista ansökningsdag

     2021-12-19

Dela detta jobb

Specialpedagog

Region Gotland