skoljobb.se

Specialpedagog 20-50%

Företag Motala kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-09-23

Ansök nu

Specialpedagog 20-50%

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet grundskola/särskola är en del av Bildningsförvaltningen. Verksamheten omfattar 21 grundskolor samt grundsärskola och det totala antalet elever är ca 4500. Fem av grundskolorna är högstadieskolor medan de övriga, med något enstaka undantag, omfattar åk F-6. I verksamheten ingår även fritidshem.

I navet mellan Motala - Vadstena - Skänninge ligger Fågelsta skola och fritidshem. Vi arbetar tematiskt och åldersintegrerat och i nära relation med våra elever för att utmana, stödja och coacha dem vidare i sin utveckling. Skolans atmosfär är familjär med hög trivsel och trygghetsfaktor. 2019 firar skolan 20-årsjubileum.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du bistå rektor med att leda skolans utvecklingsarbete utifrån ett specialpedagogiskt perspektiv?

Vi söker dig som:
- har eleven i fokus, ser kollegiet som kompetensresurs och både vill utveckla den pedagogiska professionen i linje med det individuella uppdraget och samtidigt delta i en kollegial utvecklingsprocess.

- är väl förankrad i den pedagogiska forskningen och besitter förmågan att kommunicera denna likväl som metoder till elever och vårdnadshavare.

- har ett välkomnande sätt där samverkan med olika personer och professioner är ett givet inslag

- är lärare med specialpedagogisk kompetens och samarbetar med annan pedagogisk personal kring elever som har behov av särskilt stöd.

- du har en medveten tanke om tillgänglighet och inkluderande verksamhet

Du har ett nära samarbete med rektor och arbetar på dennes uppdrag. Som specialpedagog arbetar du också nära övriga professioner inom elevhälsoteamet.
Du har en rådgivande och stöttande roll för elever och lärare.

Du är vidare en viktig aktör vid kartläggning och pedagogiska utredningar i samarbete med andra pedagoger.

Du kommer att ansvara för utvecklingsarbete och uppföljning i arbetet med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram.

Du kommer att ingå i kommunens specialpedagogiska yrkesnätverk.

KVALIFIKATIONER
Lärarlegitimation avsedd för arbete inom grundskolan med behörighet som specialpedagog. Vi ser även möjligheter att kombinera denna tjänst med specialpedagogiska studier (gärna redan påbörjade).

Du har ledarerfarenhet och trivs med att motivera, leda, utveckla och entusiasmera andra.

Vi sätter stort värde på ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och förmåga att skapa ett gott samarbete med övrig personal. Du har förmåga och vilja att arbeta självständigt.

Du är en trygg och stabil person och samarbetar med andra på ett lyhört sätt.

Du är lösningsorienterad och har förmåga att hanterar komplexa problem samt trivs med samverkan och att bygga nätverk. Du är väl förtrogen med elevhälsans lagstiftning och uppdrag, skollagen, läroplan mm.
Det är meriterande att ha arbetat med och fördjupade kunskaper kring elever inom NPF.

Vi vill att du är en lagspelare som tycker det är viktigt att bygga goda relationer till såväl elever som kollegor. Du ska vara väl förtrogen med läroplanen samt arbetet med inkludering och extra anpassningar i undervisningen när det gäller elever i behov av stöd.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Specialpedagog 20-50%

Motala kommun