skoljobb.se

logga

Specialpedagog 50% till Dorttningdal och Vätö skolor

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Specialpedagog 50% till Dorttningdal och Vätö skolor

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Varmt välkommen att söka anställning hos oss på våra fantastiska skolor Vätö och Drottningdal. Skolorna är belägna strax norr om Norrtälje i en fantastisk miljö, Drottningdal har ca 110 elever och Vätö 34 elever i åldrarna F-6. Det här är en tjänst för dig som är utbildad specialpedagog eller speciallärare med specialpedagogiska kunskaper och har en vilja att få påverka elevers förutsättningar till att kunna nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. 

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som specialpedagog i våra F-6 skolor. I rollen som specialpedagog deltar du i enhetens elevhälsoteam och arbetar hälsofrämjande och stödjande utifrån behovsanalyser. Huvuduppdrag är att systematiskt arbeta med elever i behov av stöd (organisationsnivå, gruppnivå, individnivå) som riskerar att inte nå målen samt att arbeta med kvalitetssäkring av dokumentationsprocesser för dessa elever. I uppdraget ingår att utforma åtgärdsprogram, samt stödja pedagoger i pedagogiska kartläggningar. Du förväntas ha en aktiv roll i analyser i samband med kartläggningsmaterialet i förskoleklass och läsa-, skriva-, räknagarantin och med ansvarig pedagoger utforma åtgärder för att hjälpa alla elever att nå en så hög nivå som möjligt. I tjänsten igår även att handleda undervisande lärare kring kompensatoriska hjälpmedel och studieteknik, genomföra klassrumsobservationer och ta fram underlag för ansökningar för verksamhetsstöd.

Hos oss får du tillsammans med kollegor inspirera och skapa förutsättningar till ett lustfyllt lärande varje dag.

Kvalifikationer

Du har examen som specialpedagog eller speciallärare med behörighet för grundskola åk F-6. Du har god kännedom om anpassningar, särskilt stöd och skolans styrdokument samt LGR-22. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Du har lätt för att skapa goda relationer och samverka både med elever, vårdnadshavare, kollegor, skolans elevhälsoteam och skolledning. Du har ett professionellt och positivt förhållningssätt samt kan se utmaningar som möjligheter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Drottningdal har ca 110 elever och Vätö 34 elever i åldrarna F-6. Skolorna är belägna norr om Norrtälje stad i en fin miljö som inbjuder till pedagogiska aktiviteter i samspel med närmiljön. Att arbete på en mindre skola på landsbygden skapar en fantastisk atmosfär där du kan göra skillnad för både lever och personal. Skolorna ingår i ett rektorsområde tillsammans med Norrgärdsskolans grundskola och Anpassade grundskola varför viss samverkan mellan skolorna kommer ske för att lära av varande och utvecklas mot en modern skola för alla.   

På våra skolor strävar vi efter att varje elev får utvecklas i sin egen takt och utmanas till sin egen högsta förmåga. Vårt motto är: jag kan, jag vill och jag duger som jag är!

Vi har höga förväntningar på våra elever och ser samarbete och kommunikation som en framgångsfaktor som hjälper eleven till en lyckad skol- och fritidstid. Vi lägger stor vikt vid att ge eleverna grundläggande kunskaper som att läsa, tala, lyssna, skriva och räkna, samt utveckla deras förmågor enligt det moderna samhällets krav.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning

Anställningsform

Deltid 50%  Tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden

Publicerat:

2023-05-17

Sista ansökningsdag:

2023-05-31

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Specialpedagog

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Deltid

Kontaktpersoner

Rektor

Bobo Börjesson, bobo.borjesson@norrtalje.se, 0176-714 15

Facklig representant Sveriges Lärare

Birgitta Jernström, britta.jernstrom@norrtalje.se

 

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med ca 66 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

  • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

  • Vi utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

  • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Dela detta jobb

logga
Specialpedagog 50% till Dorttningdal och Vätö skolor

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen