skoljobb.se

Specialpedagog

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-01

Ansök nu

Specialpedagog

EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

EKEBYHOVS FÖRSKOLA har verksamhet för sex grupper med ca 100 barn. Vår förskola arbetar med en demokratisk arena för barnen, där de får möjlighet att uttrycka sina tankar, idéer och hypoteser genom många språk. Vi inspireras av filosofin från förskolorna i Reggio Emilia. Förskolan ligger bredvid Ekebyhovsskolan och har skog och slottspark i närområdet. Tillsammans utgör förskolan en enhet med Ekendal och Ekuddens förskolor.

SKÅ FÖRSKOLA är vackert belägen med utsikt över Mälaren ca. 30 minuter med buss från Brommaplan. Miljön runt förskolan inspirerar barn och pedagoger att vara ute mycket och använda naturens tillgångar i sitt lärande. Skå förskola är en enavdelnings förskola i åldrarna 1-5 år.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning

Vi söker en specialpedagog med inriktning mot förskolan som utgår från en värdegrund där relationer ges stort värde. Du kommer bli specialpedagogiskt ansvarig och samordnare för Ekerö kommuns särskilda grupper för förskolebarn på Ekebyhovs och Skå förskola. Arbetet innebär både ett handledande uppdrag och arbete i barngrupp där du förväntas kunna konkretisera (både praktiskt och teoretiskt) dina specialpedagogiska kunskaper till övriga kollegor.Vi söker dig med förmågan att urskilja barn olika behov och utmaningar, samt arbeta förebyggande för att skapa en tillgänglig pedagogisk miljö på våra förskolor. 

Du har ett flexibelt och lösningsfokuserat arbetssätt samt handleder arbetslagets övriga pedagoger i arbetet med att skapa en inkluderande verksamhet. Du kommer att ansvara för att driva det specialpedagogiska arbetet genom att planera, organisera, dokumentera samt återkoppla de olika insatserna som sker i verksamheten. Vana, kunskap och erfarenhet av att genomföra kartläggningar och skriva handlingsplaner är ett måste.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en specialpedagogisk examen och vill driva specialpedagogiska frågor på förskolan. Du har kunskaper och förmåga att handleda och inspirera kollegor. Du är lösningsinriktad och flexibel och kan skapa goda sammanhang för samarbete. Du har förmågan att skapa och utveckla pedagogiska miljöer som utgår ifrån ett specialpedagogiskt perspektiv. Du arbetar med ett reflekterande förhållningssätt, har en god samarbetsförmåga och är lyhörd.

Tillträde: 2019-01-07 eller enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare

Övrigt

Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer. 

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Ekerö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Ekerö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Anna-Klara Essén
Förskolechef
073-660 40 44

Malena Svensson
Biträdande förskolechef
08-124 577 11

Lärarförbundet Expedition
08 - 124 577 79

Dela detta jobb

Specialpedagog

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen