skoljobb.se

Specialpedagog

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-28

Ansök nu

Specialpedagog

Hammardalens skolområde

Välkommen till oss på Hammardalens skolområde!

Hammardalens skolområde ligger i Norrahammar och består av Brodalsskolan och Slättenskolan. Här arbetar ca 70 personer och vi har ca 425 elever. Båda skolorna innefattar förskoleklass, åk 1-5 och fritidshem. Inom Hammardalens skolområde arbetar vi målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten. Våra skolor deltar i projektet med övningsskolor i samverkan med högskolan i Jönköping.

Att vara specialpedagog hos oss...
...innebär att du verkar för att eleverna ska få en så god kunskapsutveckling som möjligt. Du är med och skapar goda lärandemiljöer som främjar elevernas hälsa och kunskapsutveckling. I ditt arbete ingår att stödja eleverna och pedagogerna i deras arbete. Du kommer att samarbeta med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning samt externa aktörer. Du är också en del av skolornas specialpedagogiska team som ska stärka och vidareutveckla det specialpedagogiska arbetet på skolorna så att fler elever når målen. I din kompetens ingår att vara väl förtrogen med våra styrdokument och den praxis som råder inom området som rör specialpedagogik. I dina arbetsuppgifter ingår att skriva pedagogiska bedömningar och analysera resultat.

Vi söker dig...
...som har en specialpedagogexamen och är en engagerad ledare och bemöter varje elev utifrån dennes behov. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi fäster även stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet och värderar din förmåga att engagera och entusiasmera högt. Du är kreativ, lösningsfokuserad, initiativrik och har ett salutogent förhållningssätt. Du kan arbeta självständigt men också i samverkan med andra. Stor vikt läggs vid flexibilitet och förmågan att driva utvecklingen av verksamheten framåt. Du har erfarenhet av att arbeta med pedagogisk kartläggning, uppföljning och analys samt att delta i upprättande av åtgärdsprogram och liknande. Det är meriterande att du besitter kunskaper om olika kartläggningsmaterial som till exempel ITPA. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/).

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Sofie Öjfelt, rektor 036-103691
Therese Hulusjö, bitr. rektor 036-103517
Lena Logan, Lärarnas riksförbund 036-10 36 74
Marika Kolmodin-Berg, Lärarförbundet 036-10 36 58

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Specialpedagog

Jönköpings kommun