skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Södra Ängby skola är en F-9skola med ca 790 elever och 100 personal. Skolan ligger i naturskön miljö i Bromma med närhet till både t-bana och naturreservat. Hos oss möter du glada, erfarna, kunniga och engagerade kolleger med höga förväntningar på varje elevs utveckling. Södra Ängby skola har ett högt söktryck till alla årskurser och våra elever når sammantaget goda studieresultat. Hos oss kommer du också att ingå i ett trevligt gäng av specialpedagoger, speciallärare, kurator, psykolog, socialpedagog, SYV och skolsköterska. Här finns ett driv för att göra Södra Ängby skola tillgänglig och motiverande för alla elever. Nästan alla skolans lärare har lärarlegitimation och det finns en stor vilja och medvetenhet att fortsätta utveckla Södra Ängby skola för att möta framtidens och omvärldens krav. Skolans verksamhetsidé vilar på föreställningen att kunskap och lärande ska stå i centrum för all verksamhet! Arbetet ska vara förankrat i forskning eller beprövad erfarenhet. Arbetslag och ämneslag arbetar systematiskt med kollegialt lärande för att ständigt förfina undervisningen.

Arbetsbeskrivning
Uppdraget gäller arbete som specialpedagog med de arbetsuppgifter som ligger i ett sådant uppdrag. Tillsammans med dina kolleger har du ett stort utrymme att utforma den bästa studiemiljön för barnen. Vi ser därför att du har både organisatorisk och dokumentär förmåga och är flexibel i ditt förhållningssätt. I tjänsten ligger att tillsammans med elever, vårdnadshavare, lärare, speciallärare och skolledning organisera för bl.a. studioverksamhet och arbetet där men också att via tät kommunikation med skolans lärare skapa förutsättningar för den bästa undervisningen för varje elev. Du har ansvar för uppföljning och organisation av det löpande specialpedagogiska arbetet för varje elev på högstadiet.

Kvalifikationer
Du är utbildad specialpedagog och har arbetat några år i yrket.

Du har drivit pedagogiskt utvecklingsarbete inom det specialpedagogiska området. Vidare är du väl förtrogen med utbildningsförvaltningens organisation kring elevhälsa gällande ansökningsförfaranden och organisation kring verksamhetetsstöd och särskilda undervisningsgrupper.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-12
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/3048

Kontakt    
Jan Aronson, 0850834310
Facklig företrädare    
Marianne Bäckström, LR, marianne.backstrom.liljedahl@stockholm.se
Monica Wiklund-Bergström, Lärarförbundet, monica.wiklund-bergstrom@stockholm.se
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Specialpedagog 7-9

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-27

Ansök nu

Dela detta jobb