skoljobb.se

Specialpedagog

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-07-17

Ansök nu

Specialpedagog

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.
Strax utanför Helsingborg hittar du Påarps skola, en F-9 skola med cirka 450 elever. Skolan är belägen i ett lummigt grönområde mitt i byn och förmedlar känslan av en liten skola i stort format. Hos oss möter du lyhörda kollegor i en naturlig delarkultur där du blir ett viktigt bidrag till en skola i utveckling. Vi arbetar för att skapa plats och utrymme för alla barn och elever att växa. Genom vår pedagogik och vårt förhållningssätt strävar vi efter att utveckla elevens förmåga att ta ansvar för sin egen undervisning.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

ARBETSUPPGIFTER
Som specialpedagog är en del av uppdraget att finna nya metoder och arbeta med dessa i arbetslagen för att förbättra måluppfyllelsen och utveckla undervisningen utifrån varje enskild elevs förutsättningar. I det utvecklande arbetet ska du, inom din spetskompetens, bland annat genomföra utbildningsinsatser utifrån skolans identifierade behov ge handledning till skolans pedagoger och arbetslag samt vara ett stöd i analysarbetet på individ-, grupp- och organisationsnivå och bidra till att skapa goda lärmiljöer för alla elever, med fokus på grupp- och organisationsnivå. Du arbetar såväl operativt som konsultativt och handledande gentemot lärarna. Du ska kunna analysera lärmiljöer och stimulera till utveckling av arbetsformer och arbetssätt inom ramen för ett inkluderande synsätt. Du ingår i skolans EHT och är en del av arbetslagens elevhälsoarbete för att främja elevernas kunskapsutveckling. Du ansvarar för dokumentation kring ÅP och är ett stöd för pedagogerna med extra anpassningar. Du är delaktig i kontakten med vårdnadshavare tillsammans med mentor eller annan pedagog och är en del i länken mellan skola och hem.
Genom din roll medverkar du till att våra elever som är i behov av särskilt stöd får ett individanpassat och inkluderande bemötande och insatser som leder till ökad måluppfyllelse. Du genomför också riktade, individuella insatser för de elever som är i behov av det.
Det finns tillfällen då du arbetar med elever enskilt eller i grupp och du är behjälplig vid provsituationer eller när kunskap redovisas på annat sätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad specialpedagog. Några års erfarenhet av arbete inom skola är meriterande. Du ska ha god pedagogisk förmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot våra elever. Som person ska du ha lätt för att kommunicera, vara relationsskapande och se utvecklingsmöjligheter hos både barn och vuxna. Du är flexibel, öppen och har god samarbetsförmåga. Vi sätter stort värde på ditt engagemang, ansvar och yrkeskompetens. Som person är du utvecklingsinriktad, positiv och har god kommunikativ förmåga samt förmåga att se helheter.

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Dela detta jobb

Specialpedagog

Helsingborgs Stad