skoljobb.se

Specialpedagog

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-09-18

Ansök nu

Specialpedagog

Förvaltning    Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats    Stadsgårdsskolan
Anställningsform    Tillsvidare
Omfattning    100
Tillträdesdag    Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag    2019-09-18
Referensnr    19-60-2251

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
Stadsgårdsskolan söker specialpedagog, är det du? Vi är en 7-9 skola med ca 300 elever. Skolan ligger i området Råslätt, utanför Jönköping och våra elever kommer från Råslätt, Grästorp och Barnarp. Vi har förberesdelsklass för nyanlända elever och en kommungemensam grupp med elever inom autismspektret, Herrgården.

Skolan har under ett par års tid haft stigande elevresultat och vi har hög tillgänglighet i våra lärmiljöer. Många elever lyckas bättre hos oss än de förväntas göra. Under våren 2019 var skolinspektionen hos oss för tematiska granskning av undervisningen i svenska som andraspråk, de gav oss högsta betyg på samtliga punkter! Vi har många års erfarenhet och hög kompetens för att möta elever med olika bakgrund och förutsättningar på bästa sätt, men arbetar hela tiden för att de elever vi har just nu ska nå så långt som möjligt i sitt lärande. Genom att bygga goda relationer mellan vuxna och elever tror vi att vi kan vara med och lägga en stabil grund för att alla elever ska lyckas. 

Ditt nya jobb
Som specialpedagog är du en del vårt elevhälsoteam. Du är sakkunnig gällande pedagogiska oh specialpedagoiska frågor, vilket kan innebära såväl utredningsarbete, som handledning av personal som arbete med enskilda elever. Arbetet planeras och genomförs i nära samarbete med skolledning, befintlig speciallärare, övriga elevhälsoteamet och lärarpersonal. Ett viktigt uppdrag kan också bli att vara del av skolans utvecklingsarbete och planering för fortbildning. Att samverka med externa verksamheter och myndigheter såsom socialtjänsten, barn- och ungdomspsykiatrin, habiliteringen och fritidsförvaltningen. Du ingår i skolans krisgrupp och det ingår att ditt arbete ska dokumenteras. Tjänsten kan komma att fördelas enligt överenskomelse mellan Stadsgårdsskolans klasser inom högstadiet och Herrgården, vår kommungemensamma undervisningsgrupp för elever inom autismspektrat.

Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog. Har du erfarenhet som specialpedagog och av arbete med barn/elever inom autismspektrat är det meriterande.

Du är flexibel, engagerad, kreativ, lyhörd och empatisk. Du är driven inom kvalitetsarbete, dokumentation och kan arbeta självständigt. Du har även en god samarbetsförmåga och kan leda samt delta i olika nätverk. Självklart har du ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Var god ange referenser. Tänk även på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här. 

Vill du veta mer?
Rektor Marcus Simonsson 036-10 64 32
Bitr rektor Pernilla Hjelm 036- 10 39 10 
Fackliga representanter 

Dela detta jobb

Specialpedagog

Jönköpings kommun