skoljobb.se

Specialpedagog

Företag Motala kommun
Regioner
Utgår

2019-09-23

Ansök nu

Specialpedagog

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet grundskola/särskola är en del av Bildningsförvaltningen. Verksamheten omfattar 21 grundskolor samt grundsärskola och det totala antalet elever är ca 4500. Fem av grundskolorna är högstadieskolor medan de övriga, med något enstaka undantag, omfattar åk F-6. I verksamheten ingår även fritidshem.

Skolgårda skola (skolår F-9 och fritidshem) ligger i de anrika kvarteren runt Motala Verkstad, med närhet till centrum, Borenshults slussar och naturen. Skolgårda har valt att profilera sig med fokus på måluppfyllelse, trygghet och trivsel, och är inte utan anledning stolta över våra goda resultat! Vi har hög andel behörig personal och ett kollegium som stannar länge på arbetsplatsen. Detta gör att vi får en god kontinuitet för våra elever.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer ha olika pedagogiska uppdrag i årskurserna 7 - 9 för att hjälpa elever som behöver extra stöd. Du kommer bli spindeln i nätet och genom nära samarbete mellan hemmet & eleven, lärare och elevhälsa så får vi tillsammans elevens skolvardag att fungera. Du kommer använda din fördjupade kompetens inom pedagogik i direkt arbete med eleverna men också till att handleda lärare som undervisar elever med svårigheter. Mycket av arbetet handlar om att förebygga och främja en god inlärning. Du kommer också ansvara för pedagogiska utredningar, utformande av Åtgärdsprogram och dokumentation.
Du kommer tillhöra Skolgårdas Resursteam där skolans Elevsamordnare och Resurspedagoger ingår.

KVALIFIKATIONER
Lärarexamen och legitimation mot grundskola med specialpedagogisk påbyggnad. Det är meriterande att ha undervisat elever i högstadieålder.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Specialpedagog

Motala kommun