skoljobb.se

Specialpedagog

”När jag pratar så får du lyssna på mig, och när du pratar lyssnar jag på dig, det säger Marie på förskolan” – Milton, 4 år.
– Vi kallar det lärglädje.
 

Ditt nya jobb
Arbetet som specialpedagog innebär att arbeta i team med förskolornas ledning och medarbetare. Tillsammans arbetar vi för barnens bästa med förebyggande och tidiga insatser. Arbetet innebär också att handleda våra arbetslag på ett främjande sätt. Du ansvarar för kartläggningar, dokumentationer, handlingsplaner och eventuella utredningar. I tjänsten ingår att ansvara för externa kontakter som behövs kring barnen.


Välkommen till oss
Vi vill förstärka vårt team med en specialpedagog till våra förskolor i centrala/västra Jönköping. I din nya tjänst arbetar du på uppdrag av, och tillsammans med några rektorer och ytterligare en specialpedagog för att skapa en lustfylld lärmiljö för barn och medarbetare inom förskolorna. Tjänsten är en delad tjänst vilket innebär att du är ute och arbetar på flera förskolor inom uppdraget och du sitter placerad på solstickans förskola.


Din kompetens
Vi söker dig som har specialpedagogexamen eller att du befinner dig under utbildning till specialpedagog.
Du är en trygg pedagogisk ledare med förmåga att på ett systematiskt sätt analysera eget och arbetsgruppens arbetssätt för kvalitetsutveckling. Vi tror att du, liksom vi, gärna delar tidigare lyckade insatser och aktiviteter för att skapa en arbetsvardag fylld med lärglädje. Med barnet i centrum har du ett lyhört och lösningsfokuserat förhållningssätt för att skapa trivsel och trygghet i gruppen. Du har med ditt engagemang för uppdraget lätt för att entusiasmera, samarbeta och skapa goda relationer både med barn, kollegor och vårdnadshavare. 
Att använda digitala verktyg i undervisningen samt som redskap för information, planering och den dokumentation som krävs är en självklarhet för dig.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Maria Berg, tf biträdande chef förskola, 036-102566
Fackliga företrädare

Urval och intervjuer sker fortlöpande under annonseringstiden.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Specialpedagog

Jönköpings kommun