skoljobb.se

Specialpedagog åk F-6 till Klämmestorpsskolan

Regioner
Utgår

2021-11-28

Ansök nu

Specialpedagog åk F-6 till Klämmestorpsskolan

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 28 000 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du vara med och skapa en skola för framtiden tillsammans med engagerade kollegor och elever?

Vi söker en specialpedagog eller speciallärare till Klämmestorpsskolan i Mantorp, Mjölby kommun.

Klämmestorpsskolan är en F-6 skola med ca. 230 elever. På skolan står undervisning och relationer mellan personal och elever i fokus. Vi har en väl fungerande organisation och verksamhetens motton är "Alltid jajamensan. Alltid tänkande och lärande i centrum. Alltid professionella". Språket är prioriterat i undervisningen.

Arbetsuppgifter

Specialpedagogen agerar som kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor för kollegor, vårdnadshavare och andra berörda. I arbetet ingår att kartlägga hinder och möjligheter i skolmiljön och elevers behov av särskilt stöd. Specialpedagogen genomför pedagogiska utredningar, upprättar åtgärdsprogram och stöttar skolans pedagoger gällande genomförandet.

I arbetet ingår att ge handledning och konsultation till berörd personal på skolan i det pedagogiska arbetet på grupp- och organisationsnivå i syfte att undanröja hinder för lärande. Specialpedagogen genomför kompetensutvecklingsinsatser och arbetar tillsammans med rektor för att följa upp, utvärdera och stödja utvecklingen av verksamhetens lärmiljöer. I arbetet ingår även att genomföra och analysera utredningar samt föreslå lämpliga åtgärder.

Kvalifikationer

Du har lärarexamen med specialpedagogutbildning eller speciallärarutbildning.

Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både internt och externt. Du är flexibel och samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.

Du har förmågan att planera och organisera ditt arbete. Du har lätt för att, självständigt och tillsammans med andra, sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.

Du har god kommunikativ förmåga samt utstrålar trovärdighet och självförtroende. Du känner dig trygg med att hålla presentationer, föreläsningar och utbildningar och anpassar dessa efter målgruppens behov.

Du har förmågan att noggrant analysera och bedöma olika typer av data för att dra väl genomtänkta slutsatser samt för att skapa fungerande lösningar.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du blir en del av en engagerad, lösningsfokuserad och kompetent personalgrupp. På skolan står elevens behov i fokus och elevhälsoarbetet har en central funktion.

Övrigt

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Specialpedagog åk F-6 till Klämmestorpsskolan

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning