skoljobb.se

Specialpedagog/biträdande rektor

Ansök nu

Specialpedagog/biträdande rektor

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.

UPPGÅRDSSKOLAN är en kommunal högstadieskola med elever i åk 7 – åk 9. Skolan är belägen intill Stenhamra centrum, Färingsö, Ekerö kommun. Skolan har ca 340 elever som är fördelade i klasser om ca 20 – 25 elever. 

Vi är stolta över och värnar en lugn och trygg skolmiljö i fina lokaler med grönområden i direkt anslutning till skolan. Vi har ett starkt och kompetent lärarkollegium där man ges möjlighet att utveckla undervisningen och verksamheten samt sig själv som pedagog. Som pedagog stimulerar och bemöter du eleven utifrån elevens egna förutsättningar och behov. Som mentor är du för eleven den enskilt viktigaste personen på skolan – förmågor som att bygga relationer och inge mening och sammanhang är av stor vikt. Vi värnar om och arbetar för elevens rätt att utvecklas så långt som möjligt genom att hålla en högkvalitet i undervisningen och sätta elevens kunskapsutveckling i centrum.

Länk till Ekerö kommuns hemsida
 

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog eller speciallärare och som vill ta nästa steg till att arbeta med skolutveckling. Tjänsten kommer att delas mellan ett specialpedagogiskt uppdrag och ett biträdande rektorsuppdrag. Det specialpedagogiska uppdraget kommer att rikta sig till hela skolan men på enheten finns även en särskild undervisningsgrupp som du kommer ha ansvar för tillsammans med rektor. Du kommer även att ha ett visst personalansvar.

Från april i år har skolan en ny rektor så du har stora möjligheter att vara med och påverka utvecklingen som en del i den nya ledningsgruppen. Några av våra framtida satsningsområden är specialpedagogik, IKT/digitalisering samt att utöka samverkan mellan skolorna på Färingsö. Vi ser gärna att du tidigare har haft någon form av ledande funktion i ett elevhälsoteam eller på annat sätt. 

Ledaregenskaper: Du behöver vara organiserad, noggrann och ansvarsfull. Vi vill också se att du är nyfiken och intresserad av att driva pedagogisk utveckling. 
Du behöver ha god samarbetsförmåga och kunna vara flexibel. Du är van vid att arbeta målinriktat utifrån mål och styrdokument och du arbetar formativt med bedömning. Du är en god samarbetspartner som tillsammans med arbetslagen vill driva verksamhetsutveckling. Du känner dig väl förtrogen med digitala verktyg. Du är lösningsfokuserad och sätter alltid eleverna i centrum!

Känner du dig träffad av den beskrivningen och vill vara med och göra skillnad på riktigt, tveka inte att söka detta jobb!

Kvalifikationer

Du behöver vara utbildad och ha arbetat med specialpedagogik, gärna på högstadiet.

Tidigare ledningsuppdrag är meriterande.

Du behöver vara van och intresserad av att arbeta med digitala verktyg och hjälpmedel.

Väl insatt i skolans styrdokument och van att arbeta i en målstyrd verksamhet.

Tillträde: Augusti 2019

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare

Om Ekerö kommun

Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser. Precis som vi, är du serviceinriktad, professionell och gillar att bygga relationer med kollegor. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.

Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.

Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
 

Kontaktpersoner

Johanna Frisk

Rektor

08-124 577 12

Mikael Schmidt

Lärare, fackligt ombud LR

mikael.schmidt@ekero.se

Du ansöker senast 2019-05-16 genom att klicka på knappen nedan.

Dela detta jobb

Specialpedagog/biträdande rektor

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen