skoljobb.se

Specialpedagog Elevhälsan

Företag Bodens kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-26

Ansök nu

Specialpedagog Elevhälsan

Välkommen till Utbildningsförvaltningen i Bodens kommun!

Bodens kommun är en modern småstad med 28 000 invånare. I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till.

Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra. Vill du veta mer om hur det är att jobba i Bodens kommun? Då kan du läsa mer här: www.boden.se/jobbaiboden

I Bodens förskolor och skolor ges barn och unga mod och kompetens att möta framtidens utmaningar den visionen arbetar vår utbildningsförvaltning för.

Kunskap, trygghet och goda lärmiljöer är utmärkande i våra verksamheter. Som medarbetare i vår förvaltning kommer Du ha kompetenta kollegor som visar respekt och tolerans och vars stora engagemang skapar arbetsglädje och stolthet. Tillsammans fokuserar vi på att ständigt förbättra verksamheten.

Centrala elevhälsan stödjer skolorna i arbetet att främja elevers lärande, hälsa och utveckling. Uppdraget är främst att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. I den centrala elevhälsan arbetar idag skolkurator, skolpsykolog, specialpedagog, skolsköterska och skolläkare.
Elevhälsan har beviljats statsbidrag för personalförstärkning 2019 och därför söker vi nu ytterligare en specialpedagog på 100%.

Med det sagt vill vi välkomna dig till vårt gäng! För visst vill Du också ha ett av världens viktigaste jobb?

ARBETSUPPGIFTER
Centrala elevhälsan på Utbildningsförvaltningen i Bodens kommun, söker Dig som är specialpedagog alternativt speciallärare och vill bidra med att utveckla Elevhälsans specialpedagogiska arbete. Vårt uppdrag är i första hand att arbeta med främjande och förebyggande insatser både centralt och lokalt ute på skolorna. Du kommer till stor del att samarbeta med skolkuratorer, skolsköterskor och skolpsykolog inom Elevhälsan. I uppdraget som specialpedagog kommer du att ingå i team med spetskompetens men du kommer även att arbeta självständigt. Ett flexibelt förhållningssätt är en förutsättning för att klara av uppdraget. Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer att vara stödjande för rektorer och pedagoger i deras arbete. Du kommer även att arbeta med att genomföra pedagogiska kartläggningar, utredningar och bedömningar samt handleda pedagoger och arbetslag.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är examinerad specialpedagog alternativt speciallärare och har lärarlegitimation med behörighet för förskola, grundskola eller gymnasium.

Du har erfarenhet av att arbeta i elevhälsoteam, av arbete med att utforma extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram. Du har erfarenhet av att genomföra kartläggningar, utredningar och bedömningar inom läs-, skriv och matematikområdet. Erfarenhet av tal- och språk, nyanlända elever och/ eller särskola är meriterande. Du har erfarenhet av att handleda pedagoger och arbetslag. Du tar dig an nya digitala verktyg som du implementerar både i ditt eget arbete samt tillsammans med personal och elever. Du har ett stort engagemang, är samarbetsvillig, drivande och kan fatta beslut.


ÖVRIGT
Vänlig bifoga lärarlegitimation eller examensbevis. Utdrag ur belastningsregistret måstes uppvisas före anställning i förskola och grundskola.

Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.

Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnr till respektive kontaktperson, Bodens kommun, 96186 Boden.

Inför rekryteringsarbetet har Bodens kommun tagit ställning till rekryteringskanaler. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande i denna rekrytering.

Dela detta jobb

Specialpedagog Elevhälsan

Bodens kommun