skoljobb.se

Specialpedagog eller speciallärare, Sätilaskolan

Företag Marks kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-08-04

Ansök nu

Specialpedagog eller speciallärare, Sätilaskolan

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en mycket stabil ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Här finns ett rikt näringsliv med världskända företag i olika branscher – med plats för fler att förverkliga sina drömmar. I Mark finner du hög livskvalitet, trygghet för alla och fantastiska naturupplevelser. Hos oss bjuds du på undersköna miljöer bland dalgångar och sjöar samt ett rikt föreningsliv. Till Mark är det alltid nära från Göteborg, Borås och Varberg. Vi hoppas att just du är talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Sätilaskolan är en naturskönt belägen skola vid sjön Lygnern. Skolan har genomgått en omfattande renovering och har i nuläget ca 530 elever i åk F-9. Sätila ligger på bekvämt pendlingsavstånd från bland annat Kungsbacka och Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Är du den vi söker? Vi söker dig som är utbildad specialpedagog alt speciallärare med hög organisationsförmåga och helhetssyn på skolans och elevernas behov och hur de kan tillgodoses. Med ett starkt elevfokus driver du arbetet mot kommunens vision: En lärmiljö för alla. En modern skola baserad på vetenskaplig grund. På organisationsnivå innebär det att du är med och utvecklar skolans undervisning så att alla elever ges de förutsättningar som krävs för att de skall kunna nå läroplansmålen. Du ingår i skolans EHT och arbetar tätt med skolledningen.
I arbetsuppgifterna ligger att genomföra pedagogiska utredningar tillsammans med skolans lärare, att utforma samt utvärdera åtgärdsprogram, stötta den pedagogiska personalen samt vara ett bollplank till skolledningen i skolutvecklingsfrågor. Du är också med och fortsätter utvecklingsarbetet kring extra anpassningar samt det vi på skolan kallar för generella anpassningar, det vill säga en mer anpassad och tillgänglig undervisning för alla elever. Handledning av pedagoger och arbetslag ingår också i tjänsten. Du är med och utvecklar vårt flexteam på högstadiet och påbörjar arbetet med att starta ett flexteam på mellanstadiet.
I Marks kommun har specialpedagogerna ett nätverk som träffas kontinuerligt och tillsammans utvecklar kommunens specialpedagogiska arbete. På Sätilaskolan har vi sedan tidigare en specialpedagog och två speciallärare, som du kommer att bilda lokalt team med.

KVALIFIKATIONER
Du har relevant utbildning inom specialpedagogik. Du är en trygg och tydlig ledare samt ser personlig utveckling som en förutsättning för att lyckas i arbetet på en skola full av elever, lärare och andra människor i utveckling. Du är glad, lösningsfokuserad och har en positiv inställning till skolutveckling och till kollegialt lärande. Du ser arbetet i arbetslaget som en förutsättning för hög måluppfyllelse och försöker tillsammans med lärare, skolledning och EHT utveckla undervisningens innehåll och metoder på ett systematiskt sätt. För att lyckas i uppdraget är du väl förtrogen med skolans styrdokument, har inblick i aktuell skolforskning och ett genuint intresse för pedagogisk utveckling på alla plan. Det är meriterande om du tidigare arbetat med att implementera flexteam på en eller flera skolor.

ÖVRIGT
Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Specialpedagog eller speciallärare, Sätilaskolan

Marks kommun