skoljobb.se

logga

Specialpedagog F-3, Lerbäckskolan

Ansök nu

Specialpedagog F-3, Lerbäckskolan

Barn- och skolförvaltning

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Nu söker vi dig, specialpedagog, som vill arbeta på centralt belägna Lerbäckskolan.

Vi kan erbjuda dig en spännande och utvecklande tjänst som specialpedagog på heltid, där du tillsammans med engagerade och positiva kollegor arbetar med årskurserna F-3.

Lerbäckskolan är en F-9 skola i centrala Lund och i närheten på Oskarshem finns vår andra enhet Oskarskolan F-3. Totalt har vi drygt 800 elever och ungefär 110 personal. Både Lerbäckskolan och Oskarskolan är två välfungerande enheter med goda förutsättningar och resultat samt låg personalomsättning eftersom vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

På Lerbäck-, och Oskarskolan driver vi tillsammans en positiv, transparent och påverkningsbar organisation där medbestämmande och ansvar går hand i hand. Vi vill genom kollegialt lärande och gemensam målbild möta varje elev och medarbetare där den är och tillsammans skapa förutsättningar för lärande. Tillsammans arbetar vi för att skapa en god stämning med en uppmuntrande och tillåtande kultur där vi gläds åt varandras framgångar och stöttar varandra i motgångar.

Arbetsuppgifter

På Lerbäckskolan är lärande viktigt. Våra elever får möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina erfarenheter och förmågor. Vi arbetar med iPads som digitalt verktyg och har en IKT-pedagog på heltid, som arbetar med elevernas och personalens digitala kompetens. All utbildning utgår från styrdokumenten och bygger på forskning och beprövad erfarenhet. Genom kollegialt lärande utvecklar vi professionen. Som specialpedagog bidrar du till att skapa en positiv och kreativ lärmiljö så att eleverna känner nyfikenhet och lust att lära. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt och arbetar aktivt för att påverka och stimulera eleverna för att stärka dem i deras utveckling.

Du arbetar med undervisning för elever i behov av särskilt stöd i klassrum, i mindre grupp och enskilt. Även handledning till pedagoger för att öka elevernas anpassningar i undervisningen är en del av ditt arbete. Du kommer driva och utveckla det pedagogiska arbetet för att möta varje elevs behov och se till att eleverna får möjlighet till inkluderande individanpassningar. Du kommer även att vara ett stöd för lärarna i arbetet med anpassningar, digitala verktyg, pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram, samt en del av skolans EHT-team.

Du, tillsammans resten av elevhälsoteamet, har stora möjligheter att påverka upplägget för ert arbete. Ytterligare en del av arbetet innefattar kunskapsspridning till pedagoger och föräldrar om kompensatoriska insatser. Detta för att tidigt stödja barnen och motverka att behov av stöd uppstår.

Under läsåret kommer skolans EHT, specialpedagoger och ledning genomföra SPSMs utbildning ” Att höja skolans elevhälsokompetens.”

Vi söker dig som

Du har specialpedagogexamen och är legitimerad lärare för grundskola eller gymnasiet. Det är meriterande om du har några års erfarenhet av arbete som specialpedagog. Du har god insikt och kunskap om grundskolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet.

Du är en tydlig pedagogisk ledare med en vilja att utveckla verksamheten i samarbete med dina kollegor. I din pedagogiska roll är du också initiativtagande, lösningsorienterad och lyhörd för elevers individuella förutsättningar och behov. Du är positiv, utåtriktad och har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har kunskap om hur du kan använda digitala verktyg i verksamheten. Du ser digitala hjälpmedel både som en tillgång och en förutsättning för din undervisning och elevens utveckling.

Det är viktigt för oss att du:
- kan bygga goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare
- kan skapa goda lärmiljöer som möter elevers och gruppers olika behov
- är tydlig, kommunikativ och strukturerad.

Övrigt

Intervjuer och urval kommer ske i augusti månad v. 32-33 på grund av semester. Jag tar gärna emot ansökningar och kommer läsa dem under sommaren, tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Lön: Fast månads- vecko- eller timlön

Tillträde: Augusti/September

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-08-02

Referensnummer

2020/574

Kontaktperson(er)

Johan Ahx, Rektor, 046 -359 72 34

Dela detta jobb

logga
Specialpedagog F-3, Lerbäckskolan

Lunds kommun - Barn- och skolförvaltningen