skoljobb.se

Om arbetsplatsen

Nynäshamns kommun växer något som bidrar till att vi kan erbjuda dig det bästa av två världar. Vi är en lagom stor kommun där du får en överblick och inblick i alla dina verksamheter och en närhet till kollegor, andra ledare och chefer samt politiker. Storleken ger också möjligheter till utmaningar och utveckling med variation i vardagen. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se.

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar samtliga skolformer. Den centrala förvaltningens främsta uppgift är att stödja, samordna och leda arbetet mot bättre resultat och högre likvärdighet. I detta arbete månar vi om goda och förtroendefulla relationer till både politik och fackliga organisationer. 

Tjänsten är organisatoriskt placerad centralt på barn- och utbildningsförvaltningen på förvaltningsstaben. Staben har ett drygt tiotal medarbetare och innehåller gemensamma funktioner för hela förvaltningen, däribland handläggare, utredare, nämndsekreterare, IT-strateg, IKT-tekniker, lokalsamordnare och systemförvaltare. Du kommer att vara placerad i Nynäshamns kommunhus samt ha tillgång till en Skoldatatekslokal centralt belägen i stadens bibliotek.

Skoldatateket är en pedagogisk IKT-resurs för Nynäshamns skolor från F-Gy som erbjuder kompetensutveckling, stöd och rådgivning inom lärande med digitala verktyg. Skoldatateket arbetar för att sprida specialpedagogisk kunskap om alternativa och digitala lärverktyg och hur dessa kan användas i undervisningen. Vi informerar och utbildar även personal på kommunens befintliga lärverktyg som finns att tillgå i form av upphandlade kommunlicenser. Eleverna arbetar på PC och Ipad i våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog kommer dina huvudsakliga uppgifter att vara:
• Inspirera och handleda pedagoger i digitalt lärande
• Bidra med stöd kring goda lärmiljöer
• Hålla kurser och workshops
• Stötta arbetslag i digitalt lärande med utgångspunkt från elever i behov av särskilt stöd
• Anpassa lärmiljöer för elever i behov av särskilt stöd

Arbetet är utvecklande, omväxlande och på många sätt fritt att forma i samspel med förvaltningen i övrigt. Uppdragen formar du tillsammans med din närmsta chef och övriga medarbetare inom förvaltningsstaben samt med rektorer och pedagoger på de skolor du arbetar för att stödja. 

Kvalifikationer

• Du är legitimerad grundskollärare med påbyggnadsutbildning till specialpedagog och har goda kunskaper inom IKT.
• Du är väl insatt i de pedagogiska konsekvenser som olika typer av funktionsvariation kan ha i studiesituationen.
• Du ska kunna inspirera och engagera elever och möta dem utifrån deras individuella förutsättningar.
• Du följer utveckling och forskning inom din profession.
• Du har god samarbetsförmåga och vill arbeta i team.
• Det är meriterande med erfarenhet från arbete med elever från alla grundskolans stadier samt elever på gymnasienivå.
• Har du erfarenhet av att arbeta med elever med annat modersmål eller tidigare erfarenheter av arbete inom skoldatateksverksamhet är även det ett plus.
• Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   BUN/2019/0105/023

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktperson

Robert Jägare

Avdelningschef 08-52068370 robert.jagare@nynashamn.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktce

08-520 680 00 

Specialpedagog - IKT

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

Dela detta jobb