skoljobb.se

Specialpedagog inriktning funktionsvariation

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Specialpedagog inriktning funktionsvariation

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss
Vill du ha ett skolutvecklingsuppdrag? Vi menar allvar med att vi ska stärka alla barn och elevers lärande i Haninges kommunala förskolor och skolor och vi förbättrar kvalitén i undervisningen och tillgänglighetssäkrar våra lärmiljöer. Vi arbetar idag framgångsrikt med prognoser, uppföljning och med ett tydligt fokus på elevernas måluppfyllelse i skolan och lärandeuppdraget i förskolan. Genom stärkt kvalitet i undervisningen, ett tydligt pedagogiskt ledarskap, förbättrade tillgängliga lärmiljöer och en stärkt elevhälsa skapar vi de bästa förutsättningarna för våra barn och elever i Haninge.

Vi stärker nu vår specialpedagogiska kompetens inom området funktionsvariation för att undervisningen ska göras tillgänglig för alla barn och elever oavsett förutsättningar. Vi menar att rätten till kunskap omfattar alla barn och elever och du blir en nyckelfunktion för att stärka lärandeuppdraget för barn och elever med funktionsvariation. Du ingår i utbildningsförvaltningens centrala stödavdelning vars uppdrag är att stödja, utveckla och utmana Haninges förskolor och grundskolor i uppdraget att förbättra tillgängligheten i lärmiljöerna och höja elevernas resultat.

Ditt uppdrag 
Ditt uppdrag som specialpedagog är att tillsammans med dina specialpedagogkollegor inom områdena språk/kommunikation, syn/hörsel och flerspråkighet stärka tillgängligheten i lärmiljöerna i Haninge kommuns förskolor och skolor utifrån identifierade behov i förskolornas och skolornas systematiska kvalitetsarbete.

Din roll är att arbeta i ärenden och på uppdrag för att stärka tillgängligheten i lärmiljöer och i undervisning. Du arbetar i nära samarbete med rektorer, förskolans och skolans centrala chefer och andra kollegor och funktioner.

En del av din tid kan komma att förläggas på plats på utsedda förskolor eller skolor i kortare eller längre uppdrag. Den dagliga praktiken innebär då ett nära samarbete med förskollärare och lärare.

Det här söker vi hos dig
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog med flera års yrkeserfarenhet inom skola och erfarenhet av arbete inom förskolan. Det är meriterande om du är legitimerad lärare och om du är pedagogiskt och didaktiskt skicklig. Du har höga förväntningar på såväl elevers som lärares utvecklingspotential.

Du har stor tilltro till människors förmåga och drivs av att få elever och lärare att utvecklas i sin yrkesroll. Du stimuleras av nya utmaningar och förblir motiverad även då du stöter på motgångar. Erfarenhet av att driva och dokumentera utvecklingsprojekt i skolan är ett krav.

Du har arbetat i nära samarbete med elevhälsans funktioner och du har stor erfarenhet av arbete med barn med psykisk ohälsa och funktionsnedsättningar. Du har bred erfarenhet av att ha arbetat med barn och elever med funktionsvariation och även specifik dokumenterad kompetens inom området. Du är initiativvtagande, flexibel och tänker kring din roll som en servicefunktion i nära samverkan med andra. Du trivs när du får utmaningar och gillar att arbeta i många kommunikativa kontaktytor. Du är tydlig och arbetar för att uppnå uppsatta mål.

Det här kan vi erbjuda dig
Vi erbjuder dig ett utvecklande och spännande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Då rollen är ny har du möjlighet att vara med och påverka dess utformning. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation,endast 20 minuter från  T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri  arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.”

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Kontakt: Patrik Lönn 
08-606 8472

Facklig företrädare: 
Fackliga företrädare kontaktas via växeln 
08-606 70 00

Dela detta jobb

Specialpedagog inriktning funktionsvariation

Haninge kommun