skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Fruängens skola är en F-9-skola med 650 elever. Skolan ligger i anslutning till Fruängens centrum med närhet till goda kommunikationer - tunnelbana och bussar. Området präglas av en bebyggelse från 50- och 60-talen men även nyare bostadsområden. Skolan består av sex byggnader vackert belägna runt en skolgård med tallar och stora ytor att leka och röra sig på. Klassrummen är moderna och erbjuder en stimulerande arbetsmiljö. Interaktiva skrivtavlor finns i alla klassrum. Vi har skolbibliotek, god tillgång till läsplattor och bärbara datorer. Skolans elevhälsoteam består av skolsköterska, kurator, studie- och yrkesvägledare, skolpsykolog samt speciallärare som representerar respektive arbetslag i elevhälsoteamet. ------------ Ansökningar tas endast emot via denna webbplats. (Ser du annonsen på Arbetsförmedlingens hemsida, använd länken 'Ansökan via extern webbplats' längre ner)

Arbetsbeskrivning
Vi söker en engagerad specialpedagog/ speciallärare till vårt mellanstadium. Vi söker dig som är legitimerad lärare och specialpedagog/ speciallärare med erfarenhet av arbete i aktuella årskurser. Du kommer att ingå i mellanstadiets arbetslag och med din specialpedagogiska kompetens på olika sätt bidra till att alla elever får den ledning och stimulans i undervisningen de har rätt till. Du har alltid eleven i fokus. Du är lösningsfokuserad och har lättare att se möjligheter än hinder. Du arbetar med att utveckla våra lärmiljöer och förhållningssätt. Du handleder och stödjer lärare och övrig personal i arbetet med att möta varje elevs behov på bästa sätt. Du har det övergripande ansvaret för arbetet med extra anpassningar och särskilt stöd på mellanstadiet. Du ansvarar för åtgärdsprogramsprocessen. Du är väl förtrogen med läroplan och skolans övriga styrdokument. Du deltar i skolans elevhälsoteam och du leder elevkonferenser. Du har ett nära med mellanstadiets biträdande rektor. Undervisning av elever i behov av särskilt stöd i vårt Studietek utgör ungefär hälften av tjänsten.

Tjänsten som utvecklingslärare i specialpedagogik innebär att du arbetar med övergripande specialpedagogiska frågor på vår skola. Tjänsten kommet att tillsättas under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal i Stockholms stad.

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare och specialpedagog/ speciallärare för aktuella årskurser.


Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Augusti 2019
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Referensnummer    2019/2177
Kontakt    
Annika Eriksson, bitr rektor, 08-508 23 704
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Specialpedagog med ev möjlighet till förstelärarskap till åk 4-6

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-26

Ansök nu

Dela detta jobb