skoljobb.se

Specialpedagog med förstelärarskap, grundskola, åk 7-9

Ansök nu

Specialpedagog med förstelärarskap, grundskola, åk 7-9

Vi söker en Specialpedagog till Edsbergsskolan i Sollentuna, en kommunal grundskola åk 7-9, tillträde i slutet av september men eller så snart som möjligt. Tjänsten innehas i nuläget av en förstelärare i Specialpedagogik och det är nu det vi söker.

I Sollentuna kommun är Förstelärarskapet en permanent anställning och för att få det genomgår man en rekryteringsperson. För rätt person är detta ett stimulerande och väldigt roligt och meriterande uppdrag.

Sollentuna kommun är en av Sveriges bästa skolkommuner och  vi jobbar mot ett gemensamt och tydligt mål - Sveriges bästa skola. Vi utvecklar våra undervisningsmetoder och vi delar med oss av vår kunskap. Vårt arbetssätt ger oss skickliga lärare, motiverade och engagerade föräldrar. Våra elever i kommunen såväl som på Edsbergsskolan når mycket goda resultat och vi arbetar målmedvetet med att utveckla skolan. Vi har en utbildningsstrategi som säger att alla elever ska ha godkänt i alla ämnen, vår målsättning är att Sollentuna ska ha landets högsta meritvärden och att alla elever ska känna sig trygga i skolan. Vägen dit, till Sveriges bästa skola, kallar vi för Skolresan. Följ med oss på den resan!

På Edsbergsskolan behöver vi anställa en specialpedagog nu när en medarbetare går vidare till en annan arbetsgivare. Som specialpedagog hos oss på Edsbergsskolan ingår du i ett spec.team och samarbetar närmast med ytterligare en specialpedagog, två speciallärare och flera elevassistenter. Du ingår även i skolans elevhälsoteam, EHT. Skolans EHT är stort och inkluderar, specialpedagoger från grund- och grundsärskolan, kurator, skolsköterska, syv, skolpsykolog, skolledning samt ett kontinuerligt samarbete med Skol- och familjeteamet inom ramen för socialtjänsten i Sollentuna kommun. Som Förstelärare vill vi att du arbetar med att förstärka vårt spec.team och vårt kollegium i att tillgängliggöra skolan och undervisningen för alla.

Edsbergsskolan är en 7-9 grundskola med 485 elever och drygt 70 medarbetare fördelade på fyra arbetslag. På skolan finns elever i Förberedelseklass och Grundsärskola. Skolan ligger “mitt i byn” i Edsberg med goda kommunikationer, nära till kultur, natur och sportfält. I Sollentuna kommun arbetar lärare och elever med Googles plattform för education, som bland annat består av Google Drive vilket möjliggör ett organiserat digitalt lärande mellan elever och kollegor. Alla lärare och elever har tillgång till en egen dator. Vi använder skolplattformen Infomentor. Skolan har deltagit i kommunens Tillgänglighetsprojet och strävar att utvecklas inom UDL såväl som STL, skriva sig till lärande. Skolan är Olweuscertifierad vilket innebär ett strukturerat och kontinuerligt förebyggande trygghetsarbete i alla skolans verksamheter.

Vi söker en engagerad, erfaren och framåt specialpedagogog. Våra möten i elevhälsoteamet behöver ha stort elevfokus och målet är att utveckla det förebyggande arbetet. Du kommer vara del av ett kompetent och engagerat team med grundtanken att varje elev ska lyckas och ha möjlighet att nå sin fulla potential.

Dina arbetsuppgifter är inom kartläggning, handledning och observationer av både enskilda elever och grupper. Du arbetar för utveckling av lärmiljöer och genomför pedagogiska utredningar, utformar anpassningar och åtgärdsprogram eller stöttar pedagogerna i delar av detta. Du verkar för att eleverna ska den bästa möjliga utvecklingen både kunskapsmässigt och socialt och arbetar aktivt för att påverka och stimulera eleverna för att stärka dem i deras arbete mot en ökad måluppfyllelse. Vidare behöver du vara digitalt kompetent och bekant med kompensatoriska hjälpmedel och program såväl som att du förstår hur IKT kan förbättra och utveckla den pedagogiska verksamheten. Du verkar för inkludering och för att skapa en god och inkluderande lärandemiljö för alla elever. Du samordnar tillsammans med specialpedagog och speciallärare undervisningen i mindre sammanhang i vår Studio. Du har ett stort intresse för skolutveckling och om framgångsfaktorer i skolan. Din digitala kompetens är god, både i egen hantering och som pedagogiskt verktyg. Du har också en stark tilltro till människors förmåga att utvecklas och ta ansvar för sig själva.

Du kommer på Edsbergsskolan att mötas av en entusiastisk och kompetent personalgrupp med framåtanda och lustfyllt förhållningssätt. Du har relevant högskoleutbildning och dokumenterad erfarenhet av utvecklingsarbete i skolan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

KVALIFIKATIONER

Du ska:

-vara utbildad specialpedagog,

-gärna med lärarbehörighet

- garna ha erfarenhet av undervisning på åk 7-9

-vara lösningsinriktad

-kunna samarbeta och samverka med kollegor

-ha lätt för att kommunicera med elever och vårdnadshavare både i tal och skrift

Heltidstjänst tillsvidare tillträde snarast enligt överenskommelse.

Rekrytering sker löpande.

Besök gärna Edsbergsskolan på Facebook och på www.edsbergsskolan.se

Välkommen med din ansökan!

Frågor om tjänsten kontakta Johanna Bergström rektor Edsbergsskolan

telefonnummer 073-9152314 mailadress sed803@edu.sollentuna.se 

Kontaktpersoner:
Johanna Bergström, Rektor 
mob: +46 739152314

Sista ansökningsdag:
2019-09-20

Företagets hemsida:
http://www.edsbergsskolan.se

Dela detta jobb

Specialpedagog med förstelärarskap, grundskola, åk 7-9

Sollentuna kommun