skoljobb.se

Specialpedagog med uppdrag i förskolan

Regioner
Utgår

2022-01-28

Ansök nu

Specialpedagog med uppdrag i förskolan

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med cirka 27 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunens vision är att vi ska bli 35 000 invånare år 2035. Stenungsunds kommun ingår i Göteborgsregionens kommunalförbund som är ett forum för samarbete och erfarenhetsutbyte samt i ett antal andra mellankommunala samarbeten.

Sektor Utbildning i Stenungsund omfattar 16 förskolor och 10 grundskolor med tillhörande Skolbarnomsorg och Grundsärskola. Det går ca 5.500 barn/elever inom verksamheterna. I Sektor Utbildning ingår även Gymnasium, Vuxenutbildningen samt Kultur- och Fritid.

Stenungsund är en barnvänlig kommun där vi värnar om barns rättigheter och arbetar för att barn och ungdomar ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar. Arbetsuppgifter:

Stenungsunds kommun söker en specialpedagog som i första hand riktas mot arbete i förskolan. Som specialpedagog är du centralt anställd och arbetar på uppdrag av kommunens förskolor tillsammans med två andra specialpedagoger. I teamet arbetar du främst tillsammans med specialpedagoger, logoped och psykolog. Samverkan, såväl inom den egna verksamheten som med andra verksamheter, är en central del av arbetet.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

- ge kompetensutvecklingsinsatser utifrån identifierade behov
- ge handledning
- ha goda kunskaper i digitala lärverktyg
- vara ett stöd i analysarbete för pedagoger, arbetslag och skolor
- bidra till att skapa goda lärmiljöer för alla barn, med fokus på grupp- och organisation
- bistå kommunens förskolor i arbete kring enskilda barn, genom observation och upprättande av handlingsplaner

Kvalifikationer:

- Specialpedagogexamen
- Fördjupade kunskaper och erfarenhet av specialpedagogiskt arbete inom förskolan

Eftersom arbetet innebär att du i stor utsträckning är ett stöd för verksamheterna på plats ute på förskolor en förutsättning att du har B-körkort .

Vi vill, att du som person, har en vilja att arbeta i team och ser teamarbete som en utvecklingsmöjlighet. Vi vill att du är flexibel och har förmåga att arbeta självständigt. Du ser utvecklingsarbete som en framgångsfaktor för att kunna skapa en riktigt bra och likvärdig skola i kommunen. Du kommunicerar, tar ansvar för och skapar ett gott arbetsklimat för att skapa en lugn, trygg och trivsam arbetsmiljö.

Vi erbjuder ett självständigt och stimulerande arbete under ansvar. Du deltar i nätverk tillsammans med kommunens övriga specialpedagoger. Du får vara med och utveckla kvaliteten i organisationen och bedriva utvecklingsarbete på olika nivåer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan!
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2022-01-28

Arbetsgivarens referensnummer: A1080030

Dela detta jobb

Specialpedagog med uppdrag i förskolan

Stenungsunds kommun