skoljobb.se

Specialpedagog - Rektorsområde 4

Företag Tierps kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-29

Ansök nu

Specialpedagog - Rektorsområde 4

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.
Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro.
Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

Rektorsområdet består av Ol Andersskolan F-9 i Skärplinge med ca 240 elever, Hållnäs skola F-6 med ca 30 elever samt Björkängsskolan F-6 i Karlholm med ca 110 elever.
Arbetsplatsen kännetecknas av engagerade medarbetare som bidrar till kommunens välfärd med sin höga kompetens och goda serviceanda.
Skolområdet är i starten av utvecklingsarbetet "Samverkan för bästa skola". Medarbetarna arbetar även med kompetensutveckling i Specialpedagogik och Digitalisering.

ARBETSUPPGIFTER
Som specialpedagog i Ro 4:
- möter du upp och arbetar med elever
- möter du upp och arbetar med lärare och medarbetare
- arbetar du med elevhälsans hälsofrämjande och förebyggande uppdrag
- handleder och vägleder du
- gör du specialpedagogiska kartläggningar och utredningar
- leder du arbetet med särskilda anpassningar och åtgärdsprogram
Du vill väcka nyfikenhet och motivation hos elever, ser och tror på elevers egna förmågor.
Vi söker dig som är motiverad till samarbete där utbyte av erfarenheter och kunskaper är fundamentet. Du har inlyssnande förmågor och bygger kunskap i samarbete med andra medarbetare lokalt och i kommunens samarbetsgrupper av olika slag. Ditt arbete har många kontaktytor.
Vi söker dig som arbetar på ett systematiskt, strategiskt och långsiktigt sätt där du i arbetet använder dig av forskningens påvisade framgångsfaktorer samt IKT som pedagogiskt redskap.
Specialpedagogen är en viktig del i skolans elevhälsoteam. I nära samarbete med skolledning är du del i skolutvecklingsarbete inom såväl elevhälsan som med skolövergripande specialpedagogiska frågor.
I samarbete med dig skapar vi lämplig handledning för din yrkesutövning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är specialpedagog. Du har en bred kunskapssyn och positiv elevsyn där du utgår från att elever kan och vill.
Goda handledande egenskaper och förmåga att skapa relationer till kollegor, elever och vårdnadshavare är betydande framgångsfaktorer i arbetet.
Nuvarande specialpedagog går vidare till en ny tjänst.
Körkort är en tillgång.
Ro 4 har en bil för att underlätta arbetet som sker på våra tre skolor samt morgon och eftermiddag till och från Upptåget i Tierp. Specialpedagogen har sitt arbetsrum i elevhälsoexpeditionen i Skärplinge, tillsammans med övriga i elevhälsan.
Urval sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Specialpedagog - Rektorsområde 4

Tierps kommun