skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Västertorpsskolan är en F-6 skola med ca 550 elever. Skolan ligger i Västertorp, 15 min med T-banans röda linje från T-centralen. Vi arbetar medvetet med att skapa en lugn och trygg miljö för lärandet. Vår värdegrund ”Stare” genomsyrar hela vår verksamhet och står för ledorden Samarbete – Trygghet – Arbetsglädje – Respekt – Empati. Från och med läsåret 18-19 satsar skolan extra på rörelseaktiviteter i projektet "Spring i benen". Skolan är inne i ett expansivt skede och en ny skolbyggnad kommer att tas i bruk under läsåret 20-21.
 Vi är i en digitaliseringsprocess där vi dels implementerar en ny skolplattform och dels deltar i ett forskningsprojekt kring arbetet med digitala läromedel. I våra arbetslag arbetar lärare och fritidspersonal tillsammans i en organisation så att eleven möter samma pedagoger under alla delar av skoldagen. Skolan satsar på kontinuerlig pedagogisk kompetensutveckling, och vi arbetar också strukturerat med kollegialt lärande.

Arbetsbeskrivning
Du ingår i vårt elevhälsoteam tillsammans med övriga speciallärare/specialpedagoger, kurator, skolpsykolog, skolsköterska samt skolledning. Din roll är bland annat att tillföra specialpedagogisk kompetens som ett stöd i skolans förebyggande och främjande elevhälsoarbete. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå i att tillsammans med övriga i EHT stödja skolans pedagoger i arbetet med stöd och anpassningar till elever samt ge handledning och konsultation. Du kommer arbeta med elever i behov av särskilt stöd både enskilt och/eller i mindre grupp, stötta i klassrum samt kommunicera med vårdnadshavare. Du stödjer lärarna i att planera, genomföra och utvärdera åtgärdsprogram samt i utförandet av pedagogiska utredningar. Du ska ha ett salutogent förhållningssätt och bidra till att hälsofrämjande och förebyggande arbete bedrivs.Tillsammans med övrig personal på skolan skapar vi situationer där varje elev kan lyckas.

Kvalifikation
Vi söker dig som
- Är legitimerad grundskollärare med specialpedagogutbildning
- Har erfarenhet av undervisning i matematik och svenska
- Har god digital kompetens samt är förtrogen med kompensatoriska hjälpmedel
- Tycker om och vill arbeta i team, men som självständigt kan planera och utföra sitt arbete.
- Har en god förmåga att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

 Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före annonstidens utgång.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    190812
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Referensnummer    2019/3386
Kontakt    
Lis Wohlin, 0850845770
 

Specialpedagog/speciallärare

Ansök nu

Dela detta jobb