skoljobb.se

Om arbetsplatsen

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg. 

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se 

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar skola, förskola, bibliotek, fritid och kulturverksamhet samt måltidsverksamhet.

Vår verksamhetsidé är att erbjuda alla boende i kommunen goda utbildningsmöjligheter. Genom intellektuell, emotionell och social utveckling når alla elever målen i alla ämnen.

Sunnerbyskolan ligger centralt i Sorunda omgiven av vacker natur, kulturlandskap och villaområden. Skolan är idag en 4-9 skola med ca 300 elever och bussförbindelser finns till Nynäshamn, Ösmo, Västerhaninge och Södertälje. Från och med höstterminen 2019 så blir vi en 4-6-skola då högstadiet flyttas till Vanstaskolan i Ösmo. 

Våra engagerade lärare har höga förväntningar på eleverna och arbetar för att skapa en kreativ och lärande miljö utifrån skolans ledord: kunskap, trygghet och framtidstro. Vi är väldigt stolta över vår skola och arbetar med att utveckla hela skolans vardag till att bli en positiv, stödjande och främjande miljö för hälsa och lärande. Vi arbetar med lärsamtal och samtalsgrupper som skapar struktur, trygghet och meningsfullhet för eleverna.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en specialpedagog eller speciallärare på 40 %. Ferieanställning 2019-08-12--2020-01-06 med stor sannolikhet till förlängning. Arbetet kommer att vara förlagt tisdag onsdag eller torsdag fredag. 

Sunnerbyskolan arbetar med formativt lärande i en god lärmiljö med elevens kunskapsutveckling i fokus. Vi söker dig som har initiativkraft och förmåga att utveckla vår skola tillsammans med kollegor. Vi står inför en spännande förändring då vi ska bli en mindre mellanstadieskola. Du visar ledarskap i klassrummet och har stor förmåga att kommunicera, samarbeta och vägleda kollegor.

Arbetsuppgifter
• Vara delaktig i och utveckla en god undervisning tillsammans med övriga lärare. Utveckla generella anpassningar och stöd till elever i klassrummet på gruppnivå. Stärka elever med extra anpassningar där så behövs. 
• Klassobservationer. Att vara de extra par ögon som ser saker som inte lärare har möjlighet eller hinner se. 
• Stötta med läsförståelsestrategier och tillhandahålla eleverna explicit undervisning i detta.
• Explicit matematikundervisning inklusive färdighetsträning i samarbete med matematiklärare.
• Samverka med lärare och elevhälsoteam vid pedagogiska kartläggningar, pedagogiska utredningar och bedömningar. Sammanställa och utarbeta åtgärdsprogram.
• Handleda lärare i arbetet med elever som utmanar.
• Utbilda kollegor och elever i alternativa verktyg.
• Kartläggning av kunskaper, gärna med hjälp av digitala kartläggningsprogram såsom exempelvis Kartläggaren.
 

Kvalifikationer

Specialpedagog eller speciallärare. Du ska vara behörig lärare 1-6 i svenska och matematik.
Du ska ha grupphandledarutbildning.
Meriterande är om du även är utbildad fritidspedagog samt har legitimation som lärare i fritidshemmet. 

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-12

Tidsbegränsad till: 2020-01-06

40% förlagd tisdag-onsdag eller torsdag-fredag

Ansökan

Referensnummer:   SUN/2019/0029/023

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktperson

Marie Glad

Rektor 08-531 970 01 marie.glad@nynashamn.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktce

08-520 680 00 

Specialpedagog/speciallärare 40%

Regioner
Utgår

2019-05-27

Ansök nu

Dela detta jobb