skoljobb.se

Specialpedagog/­Speciallärare

Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Vilka är vi?

Vi söker nu en speciallärare/specialpedagog till Romaskolans högstadium. Romaskolan ligger centralt på Gotland på bekvämt pendlingsavstånd från Visby med mycket goda bussförbindelser. Skolan har sammanlagt ca 350 elever i årskurs F-9 varav ca 160 elever på högstadiet. Romaskolan ingår i Roma skolområde där också skolenheterna i Vänge, Kräklingbo, Dalhem och Endre ingår som alla är F-6 skolor. Eleverna från dessa skolor bussas i olika utsträckning för undervisning i ett flertal ämnen till Romaskolan.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en speciallärare/specialpedagog till Romaskolans högstadium. Du kommer tillsammans med rektor ha rollen att leda och utveckla elevhälsoarbetet på skolan. Som speciallärare/specialpedagog ansvarar du för att eleverna utmanas till optimalt lärande utifrån sina individuella förutsättningar.

Du planerar, genomför och följer upp arbetet i nära samarbete med lärarna. Du dokumenterar elevernas utveckling i form av t.ex. pedagogisk kartläggning och åtgärdsprogram. Detta innebär att du ska vara ett stöd till lärarna i hur de kan lägga upp sin undervisning så att utbildningen blir tillgänglig, inkluderande och skapar delaktighet för alla elever. Utöver det kommer du leda arbetet med att utreda behov av särskilt stöd.

Arbetet som speciallärare/specialpedagog innebär också att du tillsammans med övriga tre specialpedagoger i Roma skolområde har ett gemensamt ansvar för utvecklandet av det specialpedagogiska stödet i skolområdet. På Romaskolan har vi en specialpedagog kopplad till åk f-6 och denna tjänst som då blir kopplad till åk 7–9. Ytterskolorna har två specialpedagoger kopplade till sig.

I ditt uppdrag som speciallärare/specialpedagog ingår bland annat att:

- Planera och genomföra stöd till elever
- Stödja lärare och mentorer för att möjliggöra lärmiljöer som är främjande och förebyggande
- Kartlägga, utreda och dokumentera behov av särskilt stöd
- Samarbeta i det specialpedagogiska arbetslaget inom Roma skolområde och samarbeta med arbetslagen för de olika årskurserna samt elevhälsoteamet
-Samarbeta med speciallärare/lärare kopplade till vår särskilda undervisningsgrupp och studio för åk 7–9.

Vem är du?

Vi söker nu dig som är legitimerad speciallärare eller specialpedagog, och har ett genuint intresse för att varje elev ska få möjlighet att nå sin fulla potential. Kvalifikationer vi söker hos dig är även att du har en god samarbetsförmåga, är engagerad, flexibel och arbetar aktivt för att göra skolan tillgänglig för alla elever.

Som speciallärare/specialpedagog ser vi gärna att du är initiativtagande och stabil, är tydlig och strukturerad samt kvalitetsmedveten. Erfarenhet av specialpedagogiskt arbete på högstadiet är meriterande.

Du har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer då arbetet innebär många kontaktytor med elever, personal och vårdnadshavare. Du skapar en god miljö för lärande samt är en kvalificerad samtalspartner för elever, vårdnadshavare och kollegor. Du tycker om att arbeta i team, samtidigt som du kan planera och arbeta självständigt. Eftersom en del elever är utåtagerande är det viktigt att du har ett lågaffektivt bemötande och kan hantera mer pressade situationer.

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Omfattning: Heltid

  • Lön: Månadslön

  • Tillträde: enligt överenskommelse

  • Varaktighet t.o.m:

Ansök senast

  • Sista ansökningsdag: 2022-10-09

Referensnummer

2022/1029

Kontaktperson(er)

  • Mårten Sahlin, 0498204184

  • Jennie Nilsson, 0498204102

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6700 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Dela detta jobb

Specialpedagog/­Speciallärare

Region Gotland - Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen