skoljobb.se

Specialpedagog/Speciallärare/lärare till Nanny Palmkvistskolan!

Regioner
Utgår

2019-02-24

Ansök nu

Specialpedagog/Speciallärare/lärare till Nanny Palmkvistskolan!

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Hos oss på Nanny Palmkvistskolan utgår vi från att alla elever vill och kan. Vi ser olikheterna som vår styrka och alla våra drygt 400 elever från F-6 ska känna sig trygga och stolta! Tillsammans skapar vi möjligheter och utvecklar varandras talanger.

Som medarbetare hos oss möts du av en positiv och engagerad personalgrupp som vill, vågar och kan! Vi ger varandra energi där arbetsglädje har hög prioritet, tillsammans skapar vi en god stämning helt enkelt. På Nanny Palmkvistskolan är vi en hög andel legitimerade lärare vilket bidrar till undervisningskvalitén men också att vi har en bra grund för den vidare skolutvecklingen.

Vi arbetar medvetet med ett språkutvecklande arbetssätt där varje elev ska känna sig trygg och uppleva lyckan med att hitta och utveckla sina individuella förmågor som leder till ett hållbart lärande. Vår ledstjärna är att ge våra elever den högsta möjliga kvalitén på undervisning som är fylld av glädje, nyfikenhet och möjligheter. Vi har också höga förväntningar på våra elever och vet att med de rätta verktygen kan alla lyckas. Vi fångar elevernas intressen, inspirerar dem och väcker deras nyfikenhet. För att underlätta elevernas skolarbete har de tillgång till bärbara datorer, Chrome books och paddor i skolan. Alla våra klassrum är utrustade med smartboards. Och på vår årliga talangjakt lyser alla våra elever inför hela skolan, oavsett om det är solister eller dansgrupper.

Vi är en centralt belägen skola vilket ger oss möjlighet att utnyttja närheten till den pulserande staden där vi kan ta del av kultur och grönområden för att skapa lust till kreativt lärande. Vi satsar på att våra elever ska bli hjärnstarka, genom bland annat brainbreaks på skolan och upptäcktsfärder i naturen. Vi utgår från att alla elever vill och kan!

ARBETSUPPGIFTER
Du vill göra skillnad för våra elever genom att tro på deras förmåga och viljan att lyckas!
Som specialpedagog/speciallärare är du en central person i organisationen, vilket passar dig då du trivs med att ha många kontaktytor och drivs av utveckling.

Du kommer att handleda övriga pedagoger i arbetet med de elever som behöver särskilt stöd och kartläggning men även arbeta direkt med elever. Du är en naturlig del i elevhälsoteamet men även i vårt resursteam som består av socialpedagoger, socialpedagoger och förstelärare. Du kommer att verka aktivt i vårt spännande utvecklingsarbete där vi kartlägger och analyserar elevresultat samt utvärderar och analyserar stödinsatser i syfte att leda våra elever mot målen utifrån vars och ens förutsättningar. Du bidrar till skolans systematiska kvalitetsarbete med fokus på hög måluppfyllelse och vägleder elever och pedagoger kring kompensatoriska verktyg och lärmiljöer.

Vårt gemensamma arbete skapar de bästa förutsättningar för att varje elev ska utvecklas så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad lärare upp till åk 6 med utökad behörighet som specialpedagog/speciallärare och som drivs av att alla elever lyckas. Du kan också vara en driven och kompetent legitimerad lärare med erfarenhet och intresse inom specialpedagogiken. Du är då den vi söker!

Du har ett stort hjärta för elever och deras behov. Din elevsyn är inkluderande och du har en förmåga att se hur den enskilde elevens och gruppens behov bäst ska tillgodoses. Du har erfarenhet av och kunskap om pedagogisk kartläggning. Du är väl förankrad i gällande styrdokument och är uppdaterad kring forskning inom området. Att kartläggning och systematiskt kvalitetsarbete är verktyg som leder till bättre resultatuppföljning är du väl förtrogen med. Du är van vid att arbeta digitalt och du har ett intresse för att våga prova nytt!

Du har ett tydligt pedagogiskt ledarskap och arbetar för goda relationer med elever, kollegor och föräldrar där samarbetet är grunden. Du är en inspirationskälla för både elever och pedagoger i deras lärande. Vi arbetar hela tiden med att utveckla det kollegiala lärandet för att bygga ett starkt team som tar ett gemensamt ansvar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för alla elever.

Du är modig, vågar misslyckas och provar nytt tillsammans med härliga kollegor och med många glada skratt där du bjuder på dig själv och är nyfiken på andras tankar och erfarenheter. Vi är bra men tillsammans blir vi ännu bättre!

Är det dig vi beskriver? Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Specialpedagog/Speciallärare/lärare till Nanny Palmkvistskolan!

Helsingborgs Stad