skoljobb.se

Specialpedagog/speciallärare särskild undervisningsgrupp år 7-9

Ansök nu

Specialpedagog/speciallärare särskild undervisningsgrupp år 7-9

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Rinkebyskolan är en 7-p skola med ca 140 elever. Skolan har en förberedelseklass för blandade åldrar. I förberedelseklassen går elever som nyligen kommit till Sverige. Du kommer således att möta elever från hela världen med olika livserfarenheter och olika skolbakgrund, vilket utmanar oss i att organisera en utbildning anpassad utifrån varje elevs förutsättningar och behov. Rinkebyskolan har också en grundsärskola åk 6-9.

Arbetsbeskrivning
Rinkebyskolan startar nu upp en särskild undervisningsgrupp. I klassen kommer det att gå 4 – 6 elever med diagnoser inom AST eller NPF. Samtliga elever läser grundskolans läroplan. Som mentor och undervisande lärare i klassen har du det övergripande ansvaret gällande särskilda och generella anpassningar för eleverna tillhörande målgruppen. Eleverna har ett hemklassrum där det ska byggas en lärmiljö med tydliggörande pedagogik. I det dagliga arbetet kommer du att planera och genomföra undervisning. Tillsammans med skolans övriga kollegium har du också ett uppdrag att organisera för inkludering och samverkan i vissa skolämnen och skolaktiviteter. Andra arbetsuppgifter är löpande kontakt med vårdnadshavare, pedagogisk handledning, utvärdering och dokumentation samt externa kontakter med HAB, logoped, sjukgymnast m fl.

Kvalifikationer
Du är utbildad specialpedagog eller speciallärare. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med elever inom målgruppen. Du har god erfarenhet samt väl inarbetade rutiner för dokumentation och utvärdering av elevernas utveckling inom skolans kunskapskrav. Vi ser gärna att du känner till och kan tillämpa tydliggörande pedagogik eller andra metoder som säkerställer en god lärmiljö. Vi söker en pedagog med höga förväntningar på elevens möjlighet till utveckling. Du förväntas kunna kommunicera dina elevers behov i det dagliga pedagogiska arbetet till andra undervisande lärare samt skolans personal. Vi ser också att du har intresse av att aktivt utveckla den pedagogiska verksamheten på Rinkebyskolan. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att möta elever och vårdnadshavare samt att du är en positiv och engagerad person. 

Erfarenhet krävs.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2018-08-13
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %

Ort    Stockholm
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/4191

Kontakt    
Annica Pinton, 0850841515

Facklig företrädare    
Kanar Altahir, Lärarförbundet, 08-508 41 503
Najet Abdennabi, Lärarnas Riksförbund, 073-718 87 01

Sista ansökningsdag    2018-06-25
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Specialpedagog/speciallärare särskild undervisningsgrupp år 7-9

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen