skoljobb.se

logga

Specialpedagog/speciallärare till Anders Ljungstedts gymnasium

Regioner
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Specialpedagog/speciallärare till Anders Ljungstedts gymnasium

Arbetsplatsen

Anders Ljungstedts gymnasium (ALG) är en skola med över 1000 elever/studerande och 150 anställda. Skolan består av fem rektorsområden med nära samarbeten i frågor där det ger synergieffekter i verksamheten. Skolan erbjuder certifierade yrkesutbildningar inom sju nationella gymnasieprogram. Eleverna utbildas till exempelvis frisör, elektriker eller målare. På skolan finns även gymnasiesärskola, introduktionsprogram, vuxenutbildning och yrkeshögskoleutbildning. Vårt engagemang ligger i att skapa en skola där elever utvecklas maximalt utifrån sina egna förutsättningar. En hög måluppfyllelse och anställningsbarhet är skolans mål.

Det är enkelt att ta sig till skolan som ligger endast en kort promenad från Linköpings resecentrum. 

Arbetsuppgifter

Den här tjänsten som specialpedagog/speciallärare är riktad mot flera olika yrkesprogram som ingår i två olika rektorsområden på skolan. Du kommer ingå i ett elevhälsoteam som leds av två rektorer. Det finns flera specialpedagoger på skolan som har stöd av varandra även om de arbetar med olika rektorer och elevhälsoteam. Just den här tjänsten har blivit ledig på grund av en pensionsavgång.

Vi söker dig som vill arbeta nära våra elever, lärare och andra professioner i elevhälsoteamet. I rollen som specialpedagog ansvarar du för arbetsuppgifter som rektor delegerar. Du har helhetsbilden för rektorsområdet vad gäller insatser för elever i behov av stöd. Du genomför utredningar som sedan ligger till grund för rektors beslut. Du handleder och stöttar pedagoger i elevärenden samt är behjälplig i upprättande av åtgärdsprogram och pedagogiska utredningar.

Specialpedagogen agerar på såväl individ-, grupp-, och organisationsnivå utifrån de behov som finns. Specialpedagogen blir rådgivande för elever, kollegor, vårdnadshavare och andra berörda i såväl frågor kring stödverksamhet som pedagogiska frågor. På yrkesprogram är det viktigt att specialpedagogen kan se till elevens hela studiesituation, såväl i de praktiska som teoretiska momenten. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är examinerad specialpedagog eller speciallärare med kunskap om skolans uppdrag och styrdokument. Du ser specialpedagogiska insatser ur ett relationellt perspektiv, där specialpedagogiken samspelar med övrig pedagogisk verksamhet. Vi ser helst att du har en lärarexamen i relevanta ämnen mot gymnasieskolans yrkesämnen, gymnasiegemensamma ämnen eller årskurs 9. 

För uppdraget behöver du erfarenhet av arbete med ungdomar som behöver särskilt stöd och av att handleda pedagogisk personal, enskilt och i grupp för att hitta rutiner och anpassningar runt enskilda elever eller grupper.

Du behöver ha erfarenhet av samordning och samverkan med andra myndigheter. Du har stor kunskap om barns utveckling och utmaningar och du har ett eget stort register på åtgärder och strategier för att hjälpa. 

Du har ett positivt förhållningssätt och tillför entusiasm och energi i arbetet. Du skapar delaktighet och har en god samarbetsförmåga. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett effektivt sätt. Du är flexibel och lösningsfokuserad i möten med kollegor, elever och föräldrar. Vidare är du trygg i dig själv, ser relationer i dess rätta perspektiv och har förmåga att sätta dig in i andra människors situation. Du har god förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och strukturerar och planerar aktiviteter på ett effektivt sätt. Erfarenhet av arbete i en mångkulturell miljö är meriterande.

Bifoga behörighetsförteckning och examensbevis till din ansökan.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8196

Dela detta jobb

logga
Specialpedagog/speciallärare till Anders Ljungstedts gymnasium

Linköpings kommun