skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt. I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna.

Eriksdalsskolan - En skola för alla

Eriksdalsskolan hittar du mitt på Södermalm nära vackra Årstaviken. Här går cirka 1150 elever från förskoleklass till år 9 och ungefär 180 personer arbetar här. Vi har rymliga och funktionella lokaler, en fantastisk skolgård och tillgång till konstgräsplan, skridskobana och Eriksdalsbadet i vårt närområde samtidigt som vårt läge på Södermalm är nära stadens puls, utbud av muséer och parker.

Vår skola är i en spännande utvecklingsfas där vi arbetar med skolutvecklingsfrågor gällande kollegialt lärande, gemensamma förhållningssätt och IKT. Vi har genomfört fortbildningssatsningar inom IT, språkutvecklande arbetssätt och HBTQ. Tillsammans har skolans lärare utvecklat goda mötesstrukturer för samplanering och kollegial utveckling i gemensamma konferenser för personalen i hela skolan i ett åk F-9-perspektiv.

År 2018 blev vi stolta mottagare av Kvalitetsutmärkelsens Hederspris för vårt framgångsrika arbete med inkludering och likabehandlingsfrågor. 
Vårt trivsamma bibliotek har utsetts till Skolbibliotek i världsklass 2017 och 2018.
Läs gärna mer om oss på https://eriksdalsskolan.stockholm.se/

Skolan är inne i en expansiv fas och inför ht 2019 kommer vi utöka med ytterligare en klass och söker en legitimerad speciallärare/specialpedagog till Eriksdalsskolans grundsärskola.

Observera att vi kommer göra ett löpande urval, vänta därför inte utan ansök redan idag.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Eriksdalsskolans grundsärskola är en verksamhet för elever med intellektuella funktionsnedsättningar med eller utan flerfunktionsnedsättningar på olika nivåer i skolåren F-9. Lokalerna ligger mitt i Eriksdalsskolan vilket gör att grundsärskolans elever har stora möjligheter att inkluderas med grundskolans elever. Verksamheten består av sex klasser med 36 elever som läser ämnesområden och/eller ämnen enligt grundsärskolans kursplan. I två av de sex klasserna går elever med flerfunktionsnedsättningar. Verksamheten grundar sig i den tydliggörande pedagogikens perspektiv. Eleverna erbjuds undervisning både enskilt och i grupp.

Vi söker en speciallärare/specialpedagog som förutom undervisning ansvarar för planering, utförande och utvärdering i en av de två klasserna där det går elever med flerfunktionsnedsättningar. Som klasslärare ansvarar du för 6 elever och arbetsleder 5 assistenter. Du ser kollegialt lärande som en självklar utgångspunkt för att skapa ny kunskap.

Din kompetens och erfarenhet

Legitimerad speciallärare/specialpedagog och gärna legitimerad grundskollärare 1-7 med behörighet att undervisa i grundsärskolans ämnesområden och/eller ämnen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din förmåga att:

leda och organisera arbetet för att skapa trygghet i klassrummet och utanför
lyssna, kommunicera och samarbeta bra med andra
anpassa och förhålla dig till olika situationer så att du kan ta snabba beslut och agera utifrån dem
reflektera över det praktiska arbetet både enskilt och tillsammans med kollegor
 

Stockholm stad ger dig möjlighet att växa och göra karriär

Som lärare i Stockholms stads skolor har du möjlighet till både handledning och coachning. Vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat. Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling.

Läs mer på http://pedagog.stockholm.se/

Du som är nyexaminerad lärare skapar tillsammans med skolans rektor och din mentor en plan för introduktionsperioden.

Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    12/8-2019
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Referensnummer    2019/3121

Kontakt    
Marie Hultqvist, Bitr rektor, 076-124 05 30, marie.hultqvist@stockholm.se
Gunilla Dahl, Rekryteringskonsult, 08-508 11 738, gunilla.hr.dahl@stockholm.se
Facklig företrädare    
Per Sahlström, Lärarförbundet, per.l.sahlstrom@stockholm.se
Irene Ziverts, Lärarnas Riksförbund, irene.ziverts@stockholm.se
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Specialpedagog/speciallärare till Eriksdalsskolans grundsärskola

Ansök nu

Dela detta jobb