skoljobb.se

Specialpedagog/Speciallärare till Lagmansskolan åk 4-6

Regioner
Utgår

2024-03-03

Ansök nu

Specialpedagog/Speciallärare till Lagmansskolan åk 4-6

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2 500 medarbetare skapar tillsammans framtidens hållbara kommun, där livsmiljön, livsvillkoren och livskraften utgör vår gemensamma grund. Vill du också bli en av oss?

Lagmansskolan är en 4-9 skola som ligger på östra sidan av Mjölby, endast ett par minuters promenad från resecentrum. På skolan arbetar ungefär 100 personer och vi har cirka 630 grundskoleelever. Lagmansskolan inrymmer även anpassad grundskola, kommunens kulturskola, en inomhusarena för idrott och en fritidsgård.

På Lagmansskolan arbetar vi med elevens lärande i centrum. Relationen mellan personal och elever står i fokus. Vi arbetar aktivt med att skapa tillitsfulla relationer för att optimera chanserna för kunskapsinhämtning och måluppfyllelse. Lagmansskolan ska vara en skola där alla elever trivs och känner sig trygga.

Vill du vara med och bidra till en skola där alla kan och vill vara?

Arbetsuppgifter

Vi söker en specialpedagog eller speciallärare för årskurs 4-6. Specialpedagog och speciallärare för år 7-9 finns på skolan. Du samarbetar tätt med lärarna och möter elever i komplicerade inlärningssituationer. I samarbete med kollegor driver du arbetet med elevens kunskap- och sociala utveckling. Du kartlägger hinder och möjligheter i skolmiljön och elevers behov av särskilt stöd.
Du är närvarande i klassrummet vid behov och kan stödja elever enskilt, i liten grupp eller inom klassens ram.

Du genomför pedagogiska kartläggningar samt upprättar åtgärdsprogram. Du ger handledning och konsultation till berörd personal på skolan i det pedagogiska arbetet på individ, grupp och organisationsnivå. Du ingår i skolans elevhälsoteam.

Du genomför kompetensutvecklingsinsatser och tillsammans med rektor följer du upp, utvärderar och stöttar utvecklingen av verksamhetens lärandemiljöer.

Du deltar vid behov på elevsamtal med handledare och vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen och specialpedagog- alternativt speciallärarexamen. Erfarenhet av liknande uppdrag är meriterande.

Som person är du trygg, stabil och behåller lugnet i stressade situationer. Du tar ansvar för dina uppgifter och har god förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och har förmåga att ta olika perspektiv. Du kan lätt anpassa dig till ändrade omständigheter och ta dig an komplexa frågor.

Vi erbjuder dig en arbetsplats under förändring, präglad av gott samarbete, en stark elevhälsa och stort engagemang.

Polisregisterutdrag kommer att efterfrågas.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2024-05-01

 

Ansökan

Ansök senast: 2024-03-03

Referensnummer: C176373

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Peter Tollsten
Rektor Lagmansskolan 4-6, anpassad grundskola
010 - 234 54 91
peter.tollsten@mjolby.se

Facklig företrädare

Sveriges Lärare
0730-73 43 80
mjolby@sverigeslarare.se

Övrigt

Vår kommun är expansiv med cirka 28 400 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: Världsvan och hemkär. Världsvan står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. Hemkär står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta var vi finns?  Se arbetsplatsen på karta här.

Dela detta jobb

Specialpedagog/Speciallärare till Lagmansskolan åk 4-6

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning