skoljobb.se

Välkommen till oss på Väsby nya Gymnasium
Väsby Nya gymnasium är en modern och nybyggd gymnasieskola belägen i multihuset Messingen alldeles intill Upplands Väsby pendeltågsstation. Till hösten kommer vi ha ca 650 elever och skolan erbjuder ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, teknikprogrammet, hotell & turism samt introduktionsprogrammen. Vi har flera olika samarbeten med näringsliv och högskola som bland annat har lett fram till ett EU-finansierat forskningsprojekt (GRASS) och en forskningsresa till Scotland i åk 3 för våra elever på Naturprogrammet. Elevhälsoteamet består av 1 skolsköterska, 1 kurator, 2 studie och yrkesvägledare och en speciallärare.
 
Arbetsuppgifter 
Elevhälsan arbetar främst förebyggande och hälsofrämjande samt verkar för att alla elever ska nå utbildningens mål. Som specialpedagog arbetar du med pedagogiska utredningar, enskilt elevstöd samt stöd till personal. Du ansvarar även för ansökning av tilläggsbelopp.
 
Du deltar vid återgivningsmöten samt håller i överlämningskonferenser med kommunens grundskolor. Du kommer att arbeta i ett nära samarbete med skolledning och lärare samt ingår i skolans elevhälsoteam.  Arbetet kommer innebära många kontakter med elever och föräldrar samt kontakter med myndigheter. Du kommer även att ingå i skolans administrativa grupp, vilket innebär delaktighet i de större evenemang som sker under läsåret, tex studentavslutning och mösspåtagning. 
 
Kvalifikationer 
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog, gärna med lärarerfarenhet inom gymnasieskolan. För att lyckas med uppdraget behöver du vara utåtriktad, självgående och ha lätt för att skapa goda relationer med elever och föräldrar. Du har en god empatisk förmåga, ser möjligheter istället för problem och är bra på att stukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Specialpedagog/speciallärare till Väsby Nya Gymnasium

Regioner
Utgår

2019-02-28

Ansök nu

Dela detta jobb