skoljobb.se

Specialpedagog, Stommenskolan

Företag Marks kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Specialpedagog, Stommenskolan

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en urstark ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Inte så märkligt eftersom allt fler får upp ögonen för vilken livskvalitet vi erbjuder. Med närheten till Borås, Göteborg och Varberg finns alla möjligheter att njuta av natur, hav och storstadspuls. Detta samtidigt som just Du kan vara talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Stommenskolan är en F-6 skola som ligger i Kinna. Under samma tak som skolan finns fritidshemmet. Det finns cirka 325 barn/elever mellan 6 och 12 år på skolan. På skolan finns även grundsärskolan där det går 12 elever. Vi vill skapa en skola som värnar barnens rätt till trygghet, glädje och utveckling. Tillsammans skapar vi framgångar från liten till stor, genom engagemang, glädje, kunskaper, lust och trygghet. Värdegrunden genomsyrar hela skolans arbete.
Pilotskola
Stommenskolan är en PALS certifierad skola, i syfte att sträva mot En lärmiljö för alla som är kommunens övergripande mål för skolorna i Mark.
Vi har två paralleller i varje årskurs förutom år 4 där vi har tre paralleller. Varje klass har ett klassrum i anslutning till parallellklassen och med en ansvarig klasslärare. Grupprum finns i anslutning till varje klassrum och delas på 2 klasser. Personalen, både lärare och fritidspedagoger, är organiserade i arbetslag kring varje stadie. Det är en sammansvetsad grupp som lär känna barnen under hela deras dag och de får en helhetsbild av barnen i klasserna och det ger goda möjligheter för skola och fritidshem att samverka.

ARBETSUPPGIFTER
Du är en utbildad specialpedagog med hög organisationsförmåga och helhetssyn på skolans och elevernas behov och hur de kan tillgodoses. Med ett starkt elevfokus driver du arbetet mot kommunens vision: En lärmiljö för alla, en modern skola baserad på vetenskaplig grund. På organisationsnivå innebär det att du är med och utvecklar skolans undervisning så att alla elever ges de förutsättningar som krävs för att nå målen. Förutom att du kommer ingå i skolan EHT kommer du att vara en viktig del i det förebyggande elevhälsoarbetet med pedagogerna närmast eleverna. Tjänsten är fördelad 50% som specialpedagog och 50% som speciallärare. Du kommer ingå i ett tight arbetslag på lågstadiet , och dessutom kommer du att ha en specialpedagog/speciallärare mot mellanstadiet som kollega

KVALIFIKATIONER
Du har relevant utbildning inom specialpedagogik. Du är en trygg och tydlig ledare samt ser personlig utveckling som en förutsättning för att lyckas i arbetet på en skola full av elever, lärare och andra människor i utveckling. Du är lösningsfokuserad och har en positiv inställning till skolutveckling och till kollegialt lärande. Du ser arbetet i arbetslaget som en förutsättning för hög måluppfyllelse och försöker tillsammans med lärare, skolledning och EHT utveckla undervisningens innehåll och metoder på ett systematiskt sätt. För att lyckas i uppdraget är du väl förtrogen med skolans styrdokument, har inblick i aktuell skolforskning och ett genuint intresse för pedagogisk utveckling på alla plan.

ÖVRIGT
Tjänsten annonseras under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Marks kommun har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Specialpedagog, Stommenskolan

Marks kommun