skoljobb.se

Specialpedagog till elevhälsan, Laholms kommun

Ansök nu

Specialpedagog till elevhälsan, Laholms kommun

Laholms kommun söker nu en specialpedagog till Elevhälsan, med placering i Lagaholmsspåret, som ska arbeta tillsammans i team med kurator, skolsköterska och skolpsykolog mot olika grundskolor inom Barn- och ungdomsverksamheten.

Enheten Elevhälsan skall ses som ett verksamhetsområde där medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser ingår och är en del av skolans lärandeuppdrag och det samlade arbetet för en god hälsa. Det främjande och förebyggande arbetet skall betonas och bedrivas salutogent och med ett inkluderande arbetssätt.

I Laholms kommun ligger enheten Elevhälsan organiserad under en och samma chef.
Enheten består av 22 personer, kuratorer, specialpedagoger, skolpsykologer, skolsköterskor och skolläkare. Enheten Elevhälsan är en stödfunktion inom Barn- och ungdomsnämnden.
Barn- och ungdomsnämnden har ansvar för förskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

Arbetsbeskrivning
Dina arbetsuppgifter innebär att tillsammans med rektor och övriga teammedlemmar observera, kartlägga och planera behovet av stöd till pedagoger inom verksamheten. Du arbetar förebyggande, hälsofrämjande och stödjande på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du ger pedagogerna stöd och handledning i att skapa goda förutsättningar i undervisningssituationen, och möjligheter för eleverna att delta i den ordinarie undervisningsgruppen.

Kvalifikationer
Lärarlegitimation samt vidareutbildning till specialpedagog.
Tjänsten kräver att du har B-körkort och tillgång till bil.

Meriterande
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, där självständighet, professionell kompetens, samarbetsförmåga, flexibilitet samt erfarenhet av pedagogiskt arbete efterfrågas.
Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team, har ett positivt bemötande, är kommunikativ samt har ett tydligt elevperspektiv i ditt pedagogiska synsätt. Du har förmåga och kompetens att handleda pedagogisk personal.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Upplysningar
Ann Lundh, Enhetschef, 0430-15330, 0725-41 91 60

Fackliga upplysningar
Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel, 0430-15000

Sista ansökningsdag
2020-01-22

Intervjuer sker den 24/1 och 27/1

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Referenser
Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle

Information till annonssäljare
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan
Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

Dela detta jobb

Specialpedagog till elevhälsan, Laholms kommun

Laholms kommun