skoljobb.se

logo

Specialpedagog till Gislaveds förskolor

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-03-31

Ansök nu

Specialpedagog till Gislaveds förskolor

Utbildningsförvaltningen, Förskola, Gislaved förskoleområde 3

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Din nya arbetsplats

Som medarbetare i Gislaveds kommun är du medskapare på din arbetsplats. Du ges möjlighet och förväntas att bidra till verksamhetens utveckling genom din kunskap och erfarenhet. Hos oss är respekt för olikheter och alla människors lika värde grundläggande.

Varmt välkommen till arbete i centrala Gislaved. Du kommer arbeta mot två förskoleområden och samverka med två rektorer. Denna samverkan understödjs av att din arbetsplats finns i samma lokaler som fyra rektorer och två specialpedagogkollegor.


Dina arbetsuppgifter


Ditt arbete går ut på att i samverkan med rektor driva ett främjande och förebyggande arbete för en inkluderande utbildning och undervisning inom förskolan. Det innebär att du genom handledning samt genom att visa konkret på plats i förskolan bedriver kompetensutveckling i arbetssätt och förhållningssätt. Du är ett stöd för arbetslagen i deras systematiska kvalitetsarbete och verkar för att varje barn ges möjlighet till lärande och utveckling.
Din roll som kvalificerad samtalspartner för pedagoger och vårdnadshavare omfattar både handledning och rådgivning. I de riktade stödinsatserna ingår att leda arbete med utredningar och handlingsplaner samt att observera i verksamheten och dokumentera dina iakttagelser. Du upprättar och håller kontakt med utomstående aktörer, exempelvis barnhälsovård. Du ingår i Gislaveds specialpedagoggrupp och tillsammans arbetar ni för en likvärdig förskola i Gislaved.


Förskolorna i Gislaved arbetar kontinuerligt med att koppla ihop teori och praktik på förskolan. I ditt arbete ingår schemalagd tid för kollegialt lärande. Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, digitalisering, barns integritet och undervisningsmiljöer är exempel på arbetsområden som vi utvecklar tillsammans.
I arbetet krävs att du håller dig uppdaterad och läser in dig på nya riktlinjer och forskning.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare med specialpedagogutbildning eller som i nuläget studerar till specialpedagog.

Du har stor frihet att planera din arbetsdag. Det kräver hög förmåga att strukturera och systematisera arbetet utifrån förskolornas behov. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, har goda IT-kunskaper och förtrogen med digitala hjälpmedel.

Du har lätt för att samarbeta, är lösningsfokuserad, skapar engagemang och delaktighet. Du är flexibel och ser utbildningen ur ett helhetsperspektiv.

Ditt medarbetarskap är djupt förknippat med din förmåga att samarbeta och delta i din och verksamhetens utveckling. Hos oss innebär det att du har ett gott samarbete med chef och kollegor, både på den egna arbetsplatsen och i övriga kommunkoncernen. Du bemöter alla med hög servicenivå, vänlighet och hög kvalitet genom kund och servicefokus. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på medarbetarskap överensstämmer med vår.

Vi tillämpar registerkontroll (utdrag ur belastningsregistret) som en form av lämplighetsprövning för alla som erbjuds anställning i verksamheter där man har en direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar.

Intervjuer sker den 4 april.

Vill du vara en del av vår framgång? Välkommen med din ansökan! 

I Gislaveds kommun är heltid en rättighet och därför annonseras lediga tjänster* på heltid. När verksamheten kan tillgodose deltid är det givetvis en möjlighet. *tjänster som är kortare än 3 månader samt vissa befattningar kan undantas. Inför rekryteringsarbetet har Gislaveds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Löneform

Enligt avtal

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Gislaved

Län

Jönköpings län

Land

Sverige

Referensnummer

2023/104

Kontakt

  • Emma Gunnarsson, 0371-81579

Facklig företrädare

  • Lärarnas Riksförbund, Nåsviakontaktcenter0371-81000

Publicerat

2023-02-28

Sista ansökningsdag

2023-03-31

Dela detta jobb

logo
Specialpedagog till Gislaveds förskolor

Gislaveds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen