skoljobb.se

Vi söker en utvecklingsbenägen, engagerad och kompetent specialpedagog med omfattande erfarenhet av att undervisa elever inom grundsärskolan som läser såväl ämnesområden som ämnen. Din specialitet inom ämnesområden bör vara kommunikation och du skall ha omfattande verifierad erfarenhet att arbeta utifrån TBA som förhållningssätt.

Talpedagogutbildning är meriterande liksom utbildning inom TBA.

Vi tror att du är lyhörd och kreativ samt möter varje elev utifrån hens förutsättningar. Du är en trygg person, är lösningsorienterad och har ett positivt förhållningssätt. Din utgångspunkt är att lärandet ska vara kreativt och stimulerande samtidigt som det baseras på forskning och beprövade metoder.

Vi vill att du är en van IT-användare då vi använder många digitala verktyg i undervisningen. Alla elever har tillgång till en egen ipad. Du är även en god organisatör och leder arbetet mot verksamhetens mål. Du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Rösjöskolan i Sollentuna är en kommunal skola med verksamhet inom förskola, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Våra fyra hörnstenar är läsning, skapande verksamhet, IKT och natur och miljö.

Inom vår grundsärskola har vi tre fokusområden, Kommunikation, TBA och Motorik i lärandet. Vi har redan idag omfattande specialkompetens inom personalgruppen och vi gör stora insatser på kontinuerlig vidareutveckling. Nu genomför vi en långsiktig satsning för att gradvis höja lärartätheten och denna tjänst är ett naturligt steg i den processen.

Hos oss får du ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor på en skola där vi arbetar för mångfald och utifrån ett inkluderande förhållningssätt.

Vi erbjuder dig

- en arbetsplats med en trygg och välkomnande atmosfär

- en miljö som är tillåtande, utmanande och kreativ med goda förutsättningar för behovsanpassat lärande

- en plats där varje elev ges möjlighet att utveckla sina förmågor och intressen och som är medaktörer i sitt eget lärande

- pedagogisk lunch

- kontinuerlig fortbildning samt handledning

- trivselaktiviteter och friskvårdsbidrag.

Vi söker dig som

- har specialpedagogexamen

- är engagerad och möter varje elev utifrån hens förutsättningar

- är trygg i dig själv, har ett stabilt förhållningssätt och är van vid att leda medarbetare

- är bra på samarbete med både kollegor och föräldrar

- har ett positivt förhållningssätt och ser möjligheter istället för hinder.

Känner du att detta passar in på dig så är du varmt välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande.

På Rösjöskolan finns tillgång till bibliotek, IT-pedagog, motorikpedagog, socialpedagog och speciallärare. Vi lägger stor vikt på ett språkutvecklande arbete och på att stimulera elevernas läsning. Det finns active boards i alla klassrum och eleverna har tillgång till egna datorer eller ipads. Vi använder närheten till naturen både för att få kunskaper, men också för fritid och rekreation. I närområdet finns egen isbana, skidspår, uteklassrum, konstgräsplan och stora friluftsområden. Vi arbetar med Olweusprogrammet för att skapa trygghet och motverka mobbning.

Försäljare från rekryteringsföretag och annonssajter undanbes då vi har många sökande på varje tjänst vi annonserar.

Specialpedagog till grundsärskolan

Regioner
Utgår

2018-10-31

Ansök nu

Dela detta jobb