skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning

Långbrodalsskolan bestå av en anrik och fin skola drygt 100 år gammal  och en ny byggnad efter dagens krav på lärmiljö. Skolan är 3-parallellig åk F-6 bestående av 630 elever. Skolan har en stabil ekonomi, hög personaltäthet och behöriga lärare. Vårt goda rykte och höga måluppfyllelse är ett resultat av pedagogernas engagemang, nyfikenhet och gedigna kunskap. Lärare och pedagoger har höga förväntningar på eleverna och vårdnadshavarna har höga förväntningar på skolan. 

Arbetsuppgifter                                                                                                  

Vi utökar vår elevhälsa och söker ytterligare en specialpedagog. I din roll bidrar du utifrån din kompetens till elevhälsoteamets utveckling där ett hälsofrämjande och förebyggande arbete är prioriterat. 

I uppdraget ansvarar du tillsammans med skolledning och övriga i elevhälsoteamet för att elevhälsans insatser på bästa sätt bidrar till elevernas utveckling mot utbildningsmålen och ger bästa förutsättningar för lärande. Elevhälsan består av skolledning, specialpedagog, speciallärare, kurator, psykolog och skolsköterska.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

- du initierar och medverkar i utvecklings- och kvalitetsarbete inom verksamhetsområdet

- du genomför professionella samtal med vårdnadshavare och elever

- du stöttar lärare och pedagoger och i samverkan skriver åtgärdsprogram, pedagogiska utredningar och annan dokumentation

- du arbetar utifrån beprövade kunskapsteorier och evidensbaserade metoder

- du undervisar grupper och enskilda elever 

- du handleder skolpersonal och är en kvalificerad samtalsparter och rådgivare i pedagogiska frågor 

Kvalifikationer

Specialpedagogexamen och legitimation är ett krav.

Du ska ha erfarenhet av arbete som specialpedagog och ha tillgång till ett brett register av arbetsmetoder. Du är väl förtrogen med de krav som finns gällande dokumentation. Du besitter god erfarenhet av arbete med tillgängliga lärmiljöer som t.ex. UDL (universal design for learning)

Övrigt meriterande

- goda kunskaper och erfarenhet av elever med olika diagnos, bl.a. särskolan

- goda IT- kunskaper

- behörig i ett eller flera ämnen

Som person är du självgående, flexibel och strukturerad. Du arbetar bra med andra människor och är duktig på att skapa kontakter och bibehålla relationer. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och du gör korrekta avvägningar och prioriteringar. 

Stor vikt vid personlig lämplighet.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    8 januari 2019 eller enligt ök
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Älvsjö
Referensnummer    2018/6474

Kontakt    
Silvana Carinci, rektor, 0761-221802

Sista ansökningsdag    2018-10-23
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Specialpedagog till Långbrodalsskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-23

Ansök nu

Dela detta jobb