skoljobb.se

logga

Specialpedagog till Ljung och Ljungsbro skola

Regioner
Utgår

2022-08-07

Ansök nu

Specialpedagog till Ljung och Ljungsbro skola

Om arbetsplatsen

Ljung och Ljungsbro skola är en F-9 skola som ligger i centrala Ljungsbro, drygt 10 km från Linköpings centrum. Vi har ca 550 elever från förskoleklass till årskurs 9 varav en del är en kommungemensam särskild undervisningsgrupp i åk 7-9 för elever inom autismspektrum. Vi är ca 95 medarbetare på skolan och vi arbetar ständigt med att utveckla undervisningen för våra elevers maximala lärande. Elevens bästa är alltid i fokus och vår verksamhet präglas av engagemang, kreativitet, dynamik och glädje! 

Arbetsbeskrivning

Som specialpedagog hos oss på Ljung och Ljungsbro skola kommer du tillsammans med lärare och elevhälsan bidra till att elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling. Du är med och driver skolans pedagogiska utveckling och för att utbildningen blir tillgänglig och inkluderande för alla elever. Du kommer ansvara för ett specialpedagogiskt team med speciallärare och specialpedagoger och ingå i skolans elevhälsoteam där du kommer ha en viktig roll. På skolan finns pedagogiska verkstäder där specialpedagogen har en nyckelroll. Tillsammans med heltidsmentorer och tredjelärare formas det specialpedagogiska stödet.  

Vi söker en specialpedagog som kommer vara ansvarig för att utveckla elevernas studiemiljö och skapa pedagogiska förutsättningar för lärande i åk F-9. I det arbetet ingår till exempel tillgängliga lärmiljöer, utveckling av anpassningar och extra stöd samt handleda personal. Du kommer ha flera kontaktytor i ditt arbete i form av elever och pedagoger. Som specialpedagog kommer du vara delaktig i upprättandet av utredningar och åtgärdsprogram samt uppföljning och utvärdering av dessa. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en specialpedagogexamen. Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete, inklusive pedagogisk dokumentation. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument samt är van att arbeta med digitala verktyg. Vi vill att du har erfarenhet och kunskaper om arbete kring elever i behov av särskilt stöd. Har du erfarenhet som specialpedagog är detta meriterande.

I ditt arbete tar du initiativ, arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Arbetet ställer krav på att kunna arbeta självständigt och tillsammans med andra samt förmåga att planera och organisera. Det är viktigt att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och kan använda dokumentation som ett reflektionsverktyg. I den här rollen ser vi även att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig efter olika situationer och ändrade förutsättningar.

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5880

Dela detta jobb

logga
Specialpedagog till Ljung och Ljungsbro skola

Linköpings kommun