skoljobb.se

Specialpedagog till Mörarps skola Helsingborg stad

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-28

Ansök nu

Specialpedagog till Mörarps skola Helsingborg stad

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Mörarps skola ligger öster om Helsingborg och är omgivet av grönområden. Med tåget tar du dig enkelt och snabbt till arbetet, som ligger nära stationen. Skolan har ca 300 elever i årskurserna F-6. Skolgården är grön och lummig med stora möjligheter för utepedagogik, lek och spel. Den omgivande naturen spelar stor roll i vår undervisning, och vi ser till att utnyttja den möjligheten året runt. Vi arbetar med pulsträning och har pulshöjande aktiviteter utomhus såväl som inomhus. Exempel på inslag i vår undervisning är kooperativt lärande och programmering.

Som medarbetare hos oss tror du på att goda relationer är den bästa förutsättningen för ett bra resultat. Vi har en genomgående helhetssyn på barn och elevers lärande, från förskolan upp till årskurs 6. Här arbetar vi tillsammans, all personal, med våra elever utifrån devisen kom som du är bli det du vill.

ARBETSUPPGIFTER
Du gör skillnad för våra elever genom att tro på deras förmåga och locka fram lust till kreativitet, nyfikenhet och lärande! Att få varje elev att växa och lyckas stimulerar dig.

Som specialpedagog arbetar du med samordning av det specialpedagogiska arbetet i verksamheten och arbetet sker i nära samarbete med ledningen. I arbetsuppgifterna ingår utvecklingsarbete, uppföljning, utvärdering av åtgärdsprogram samt vara en kvalificerad samtalspartner och handledare till pedagoger. Du kommer även att vara delaktig i skolans systematiska kvalitetsarbete.

Handledarrollen innefattar stöd till arbetslag och pedagoger för att utveckla samverkan och samarbetet såväl i arbetslaget som mellan hemmet och skolan för att eleven ska få adekvat stöd. I arbetet ingår också kartläggningar/utredningar och klassrumsobservationer, utvecklandet av åtgärdsprogram utifrån elevers kunskaper, erfarenheter och behov. Du arbetar fram upplägg på särskilt stöd och individuella insatser. En viktig del i arbetet är förbyggande åtgärder, t ex inom läsutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare samt behörig specialpedagog/-lärare och som drivs av att få eleverna att lyckas! Du har förmåga att se till såväl den enskilda elevens behov som till gruppens möjligheter - din elevsyn är inkluderande. Utifrån din erfarenhet och tydliga ledarskap formar du en trygg och inspirerande lärande miljö.

Din förmåga till samspel är mycket god och i samarbete med kollegor och föräldrar skapar du bästa möjliga förutsättningar för varje elev. Du drivs av att utveckla elever, dig själv och verksamheten du arbetar i. Kollegialt lärande ser du som en framgångsfaktor samt att våga prova nytt och att dela med sig både av bra och mindre bra erfarenheter.

Du har erfarenhet och kunskap om pedagogisk kartläggning. Digitala verktyg är naturliga arbetsverktyg för dig liksom att följa med i forskning och utveckling. Du är väl förankrad i gällande styrdokument. Meriterande är erfarenhet av handledning och systematiskt kvalitetsarbete.

Vi ser framemot att jobba med dig som gärna bjuder på dig själv, vågar tänka nytt och har hjärtat och fokus på eleverna. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Dela detta jobb

Specialpedagog till Mörarps skola Helsingborg stad

Helsingborgs Stad