skoljobb.se

logo

Specialpedagog till Region Väst

Företag Kriminalvården
Regioner
Utgår

2023-05-29

Ansök nu

Specialpedagog till Region Väst

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Vuxenutbildningen motsvarar Komvux och är en nationellt sammanhållen verksamhet för klienter i Kriminalvården. Vid varje anstalt och vissa häkten finns ett lärcentrum där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1108) och Läroplan för vuxenutbildningen. Behöriga lärare undervisar på grundläggande nivå inklusive utbildning i svenska för invandrare och på gymnasial nivå inklusive yrkesutbildning. Undervisningen sker både lokalt och på distans.

Vuxenutbildningen inom Kriminalvården går nu vidare i kvalitetsarbetet genom att implementera professionen specialpedagog, i syfte att göra utbildningen tillgänglig för alla och för att alla ska nå sina studiemål. Vuxenutbildningens ledord är Kvalitet, Rättssäkerhet, Likvärdighet och Kontinuitet.

Region Väst sträcker sig från Anstalten Halmstad i söder till Anstalten Tidaholm I norr och består av åtta anstalter, tre häkten, fem frivårdskontor och ett regionkontor. Regionen består av Västra Götalands län och Hallands län. I rektorsområdet ingår anstalterna Halmstad, Borås, Tidaholm, Östragård, Brinkeberg, Skogome, Högsbo och Sagsjön samt häktena Borås, Uddevalla, Tidaholm, Högsbo och Göteborg. Regionkontoret är beläget I Göteborg varifrån du som specialpedagog kommer att utgå från och ha din arbetsplats .

Arbetsbeskrivning

Som specialpedagog i vuxenutbildningen inom Kriminalvården kommer du att verka inom rektorsområdet utifrån ett nationellt uppdrag, såväl på distans som i fysiska möten. Specialpedagogerna i andra rektorsområden och du utgör tillsammans en nationell specialpedagoggrupp. Gruppen utvecklar det pedagogiska arbetssättet inom vuxenutbildningen och driver vissa skolutvecklingsfrågor inom ramen för det systematiska kvalitetsarbetet. Gruppen ansvarar vidare för att planera kompetensutveckling tillsammans med rektorerna. Specialpedagogerna är geografiskt spridda över landet och har var sin rektor som chef. Rollen som specialpedagog är nyinrättad. Till en början kommer därför en viktig del i ditt arbete vara att utveckla rutiner och strukturer för arbetet med anpassningar.

Inom rektorsområdet arbetar du nära rektor med skolutveckling, uppföljning och utvärdering. Du har en viktig roll som den som kan ge stöd och råd till rektor och lärare i deras arbete. Du är väl förtrogen med lär- och undervisningsmiljöerna inom rektorsområdet. I din roll kommer du också att samarbeta nära studie- och yrkesvägledare, samt ha kontakt med myndigheter.

Kvalifikationer

Som specialpedagog kommer att driva arbetet med anpassningar av lärmiljö och undervisning. Du har en handledande roll gentemot undervisande lärare och utformar tillsammans med lärarna upplägg för anpassningar på lärcentrum. Du bevakar och följer upp studerandes behov av anpassningar genom kartläggningar, observationer och samtal med lärare och studerande.

Du är strukturerad och systematisk i ditt arbete. Du trivs bra med att samarbeta samtidigt som du är självständig och drivande. Du är utvecklingsorienterad, flexibel och engagerad i det du gör.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Specialpedagogexamen
• Erfarenhet från arbete som specialpedagog
• Erfarenhet från flerårigt arbete inom kommunal vuxenutbildning i kommun eller inom Kriminalvården
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
• Goda kunskaper i datoranvändning

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av att ha arbetat nära rektor och med systematiskt kvalitetsarbete
• Erfarenhet av att handleda på distans
• Erfarenhet av arbete med specialpedagogisk utredning och kartläggning
• Erfarenhet av och kunskap om kompensatoriska hjälpmedel
• Kunskap i språk, utöver svenska

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse
Provanställning kan komma att tillämpas

Ansökan

Ansök senast: 2023-05-29
Referensnummer: C139282
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Annika Ekelund
Rektor Region Väst
076-8069275

Lars Alexandersson
Rektorsstöd, region Väst
0522-681427

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-228 08 00

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-228 08 00

David Norlander
OFR-ST
077-228 08 00

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

logo
Specialpedagog till Region Väst

Kriminalvården