skoljobb.se

Specialpedagog till Rydebäcksskolan

Ansök nu

Specialpedagog till Rydebäcksskolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Rydebäcksskolan är en F-9 skola som ligger ca en mil söder om Helsingborg. Området expanderar kontinuerligt och just nu har skolan drygt 980 elever. För några månader sedan invigde vi ett nytt skolhus. Våra ledord Tillsammans - Ambition - Kunskap Lyckas andas och ger mening i verksamheten. Vi har ett förhållningssätt som utgår från att goda relationer skapar tillit och trygghet för alla. Lärande och utveckling sker tillsammans. Vi utgår från att alla människor vill och kan lyckas och menar att kunskap är de förmågor som krävs för att kunna hantera situationer och lösa uppgifter. För oss innebär ambition framåtanda, motivation och vilja att nå drömmar och mål. Våra elever har höga förväntningar både på sig själva och sina lärare. Eleverna vill ha utmaningar och studiero. Tillsammans skapar vi goda lärmiljöer och uppfyller drömmar och mål, vill du bli en del av en stimulerande arbetsmiljö - välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som en del i ökad måluppfyllelse för våra elever satsar vi nu och utökar vårt elevhälsoteam. Vi söker dig som har ett stort engagemang för att få varje individ att växa och utvecklas!

Du ingår i elevhälsoteamet och samordnar olika insatser av stöd till eleven. I arbetet ingår kartläggningar/utredningar och klassrumsobservationer, utvecklandet av åtgärdsprogram utifrån elevers kunskaper, erfarenheter och behov.

Utvecklingsarbete, uppföljning av åtgärdsprogram samt vara en kvalificerad samtalspartner och handledare till pedagoger ingår också i arbetet. Handledarrollen innebär arbete med arbetslag och pedagoger för att utveckla samverkan och samarbetet såväl i arbetslaget som mellan hemmet och skolan för att eleven ska få adekvat stöd.

Du kommer också att arbeta med förebyggande åtgärder t ex inom läs- och skrivutveckling.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen som specialpedagog/-lärare och har några års erfarenhet i den yrkesrollen. Det är viktigt att du har erfarenhet av handledning.
Du ser såväl den enskilda elevens behov som till gruppens möjligheter din elevsyn är inkluderande. Utifrån din erfarenhet och tydliga ledarskap formar du en trygg och inspirerande lärande miljö.

Din förmåga till samspel är mycket god och i samarbete med kollegor och föräldrar skapar du bästa möjliga förutsättningar för varje elev. Du drivs av att utveckla elever, dig själv och verksamheten du arbetar i. Kollegialt lärande ser du som en framgångsfaktor samt att våga prova nytt och att dela med sig både av bra och mindre bra erfarenheter.
Du är väl förankrad i gällande styrdokument och är uppdaterad kring forskning inom området. Digitala verktyg är naturliga arbetsverktyg för dig.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet och kunskap om pedagogisk kartläggning och utredningar. Det är också en fördel om du har arbetat med läs- och skrivsvårigheter.

Varmt välkommen med din ansökan! Vi tillämpar löpande urval.


ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Dela detta jobb

Specialpedagog till Rydebäcksskolan

Helsingborgs Stad