skoljobb.se

Specialpedagog till Södra Sandbys förskolor

Företag Lunds kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-08-19

Ansök nu

Specialpedagog till Södra Sandbys förskolor

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen Lund ansvarar för förskole- och grundskoleverksamhet i den östra delen av Lunds kommun, omfattande de geografiska områdena Veberöd, Genarp, Dalby/T. Hällestad och S. Sandby/Revinge samt Naturskolan. Inom vårt ansvarsområde har vi 12 grundskolor, 23 förskolor och familjedaghem.

Förskolorna Björkbacken, Hallonbacken, Almbacken, Fågelsång, Stinsen, Nyponbacken och Reveljen söker specialpedagog. Du kommer att arbeta tillsammans med vår andra specialpedagog på samtliga förskolor.

Samtliga förskolor är belägna i natursköna Södra Sandby och Revinge by, strax öster om Lund.

Förskolorna är certifierade för Grön Flagg som handlar om att främja ett hälso- och miljöperspektiv i den pedagogiska verksamheten. Det innebär att förskolans verksamhet sätts in i ett natur- och samhällsvetenskapligt perspektiv för att utveckla hållbara strukturer för den pedagogiska verksamheten.

Verktyg som vi använder oss av på alla våra förskolor är bland annat ”Före Bornholmsmetoden”, Babblarna och TAKK. Vi arbetar för att bredda basen. Som specialpedagog samverkar du också med olika utvecklingsgrupper i matematik, språk och kommunikation, naturvetenskap och teknik, miljö och hälsa, värdegrund, multimedia.

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen.

Det är viktigt att du som anställd i Lunds kommun har en god arbetsmiljö. Lunds kommun ska vara ett föredöme som arbetsgivare genom att ta tillvara de resurser som människor med olika kunskaper, erfarenheter och färdigheter har. Mångfald är en naturlig och värdefull del av vår verksamhet. Vi samverkar med fackliga organisationer i såväl medarbetarfrågor som ekonomi- och organisationsfrågor. Lunds Kommun tillämpar rökfri arbetstid.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är fördelad mellan alla förskolor i Södra Sandby där du arbetar i team med vår andra specialpedagog.
Som specialpedagog arbetar du nära den övriga pedagogiska personalen. Du genomför pedagogiska kartläggningar, utarbetar handlingsplaner, gör observationer samt ger handledning till personal angående barn i behov av stöd.
Du har kontakt med logoped, bvc, habilitering och möter vårdnadshavare.
Du deltar i det gemensamma arbetet att utveckla verksamheten i hela vårt förskoleområde tillsammans med övriga specialpedagoger. Till ditt stöd har du även ett förskoleteam placerat centralt i Lunds kommun.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad specialpedagog och har en bakgrund som förskollärare.
Du kan göra pedagogiska utredningar och analysera svårigheter på organisations-, grupp-och individnivå. Du förväntas ha god vana att dokumentera och hantera IKT-verktyg samt vara insatt i kompensatoriska hjälpmedel.
Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor.
Vi ser gärna att du har erfarenheter av arbete med barn med diagnoser inom NPF.
Du ska vara ansvarstagande samt ha god samarbetsförmåga och kunna arbetsleda dig själv. Du skall trivas med att arbeta både i team och självständigt.

Vid tillsättningen kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Specialpedagog till Södra Sandbys förskolor

Lunds kommun