skoljobb.se

Specialpedagog till Töjnaskolan, Sollentuna

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-08

Ansök nu

Specialpedagog till Töjnaskolan, Sollentuna

På Töjnaskolan blickar vi framåt och söker inför läsåret 2019/2020 en specialpedagog. Till läsåret 2019/2020 kommer vi att vara en F-7 skola, i utveckling, då vi i nuläget utökar vår verksamhet till att bli en F-9 skola. På skolan kommer det nästa läsår att gå cirka 570 elever. I vår skola finns det bra undervisningssalar med tillhörande grupprum, trevlig omgivning och en stark framtidstro. Vi erbjuder dig en dynamisk och utvecklande miljö tillsammans med våra andra skickliga lärare och medarbetare.

Arbetet som specialpedagog på vår skola innebär att du har en nyckelroll i att stärka eleverna i deras studier, såväl med enskilda elever, som med grupper av elever, och i handledning av lärare. Specialpedagogen har kunskap om och använder en stor variation av arbetsmetoder för att tillgodose elevernas och skolans behov av specialpedagogiska insatser. Du behöver ha god kännedom om digitala kompensatoriska verktyg.

I arbetet som specialpedagog ska du bidra i kartläggningar av elever och med pedagogiska bedömningar i syfte att skapa en god lärmiljö som stödjer alla elevers utveckling mot utbildningens mål. I det specialpedagogiska arbetet ingår att identifiera och analysera möjligheter i skolans lärmiljö samt att reducera hinder på organisations-, grupp- och individnivå. Att arbeta med frågor om inkludering och värdegrund är en naturlig del i detta arbete. I uppdraget ingår att vara samordnare för specialpedagogiska insatser. I arbetet som specialpedagog ingår du i elevhälsoteamet. Elevhälsoteamet består av speciallärare, logogped, kurator, skolsköterska, skolpsykolog, skolläkare och skolledning.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Är utbildad specialpedagog och har lärarlegitimation med behörighet för undervisning på grundskolan, gärna med några års erfarenhet av yrket.
  • Är bra på att dokumentera på ett strukturerat och lättillgängligt sätt.
  • Har ett lågaffektivt bemötande och kan hantera stressiga perioder under arbetsåret.
  • Kan leda samarbetet kring elever i arbetslaget, samt utveckla arbetsformer och lärmiljöer utifrån elevers behov.

Vi söker en legitimerad och erfaren specialpedagog till en tillsvidare heltidstjänst (100%).

Tillträde 12 augusti 2019 eller enligt överenskommelse.

Ansök senast den 8 april 2019.Intervjuer kommer att ske löpande. 

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Sista ansökningsdag:

2019-04-08

Kontaktpersoner:
Anna Morberg, rektor

tel: 073-915 23 88

Kontaktpersoner:
Anna Morberg 
mob: 0739152388

Dela detta jobb

Specialpedagog till Töjnaskolan, Sollentuna

Sollentuna kommun