skoljobb.se

Specialpedagog till Vitalisskolan

Företag Trosa kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2022-08-07

Ansök nu

Specialpedagog till Vitalisskolan

Vill du arbeta i en kommun med elevfokus där du ges möjlighet att påverka? Nu söker vi en Specialpedagog till Vitalisskolan. Hos oss blir du en del i en personalgrupp med ett positivt utvecklingsklimat, som kollegor är vi måna om att hjälpa varandra, ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt och samarbeta för att skapa bästa möjliga förutsättningar för eleverna. Med havet inom räckhåll och skogen som granne har du möjlighet att tillsammans med eleverna utforska närområdet och hålla undervisning i andra miljöer. Skolgården och skogen fylls dagligen med lärande, lek och aktiviteter i direkt anslutning till skolan. Vi strävar efter att Vitalisskolan ska vara en skola där alla känner sig trygga. Vi medverkar till att utveckla barnens känsla för samhörighet, ansvar och ett livslångt lärande. 

Att arbeta i den lilla kommunen skapar goda samarbeten mellan skolor och andra verksamheter i kommunen. Du har en given plats i våra kommungemensamma ämnesgrupper där lärare från åk 1-9 från alla skolor i kommunen träffas en gång i månaden för att prata om innehåll i undervisningen, bedömning och kursplan.

Uppdrag

I arbetsuppgifterna ingår pedagogiska kartläggningar tillsammans med läraren, ansvar för skrivandet av åtgärdsprogram samt uppföljning tillsammans med läraren, diarieföring, screening, samanställning av elevresultat, analysarbete tillsammans med skolledning, medverka i elevhälsoteamet, handledningssamtal med pedagoger, kontakt med vårdnadshavare och övrigt förekommande uppgifter för specialpedagog.

VEM SÖKER VI?

Du är/har:

  • legitimerad lärare med behörighet som Specialpedagog
  • god kunskap om läro- och kursplanen
  • goda kunskaper samt erfarenhet av formativ bedömning för att följa upp och utvärdera verksamheten
  • pedagogisk medvetenhet och kunskap att kunna tolka och konkretisera läroplanens alla mål
  • Meriterande: Kunskap om Fonologia.

Ditt engagemang och din genuina nyfikenhet i det du undervisar i smittar av sig både på dina elever och kollegor. Som person är du prestigelös, bidrar gärna med dina kunskaper och är öppen för att lära dig mer av andra. Vi ser det som självklart att du bidrar till och är en del av skolans systematiska kvalitetsarbete.

Du är en tydlig närvarande ledare, både i och utanför klassrummet. Du har en positiv grundinställning och ett lösningsorienterat förhållningssätt, alltid med elevens bästa i fokus. Du behandlar alla lika och är konsekvent och rättvis i dina beslut. Genom att skapa en trygg grund vill du ge eleverna bästa tänkbara förutsättningar för lärande och att nå sina kunskapsmål.

Du har en förståelse för hur elevens livssituation påverkar eleven i skolan, och anpassar ditt bemötande efter elev och situation. Du anser att eleverna är dina arbetskollegor och att skolan är er gemensamma arbetsplats. Du är lyhörd, inlyssnande och har en positiv människosyn. Du bjuder på dig själv och värnar om att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: 22-08-11 eller enlgt överenskommelse

ÖVRIGT

Den som erbjuds tjänst inom förskola och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg). 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

VILL DU VETA MER?


I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från de första stegen i förskolans värld, hela vägen genom grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn/elev ska få den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.

Vi arbetar ständigt för att skapa engagemang och arbetsglädje och vi är väldigt stolta över att Trosa kommun i flera år legat i den absoluta Sverigetoppen när det gäller engagerade medarbetare enligt SKR (Sveriges Kommuner och Regioner, HME).

Läs mer om barn och utbildning i Trosa kommun här.
 

Kontakt:

Katarina Johansson, Rektor Vitalisskolan

0156-52071

katarina.johansson@trosa.se

Dela detta jobb

Specialpedagog till Vitalisskolan

Trosa kommun