skoljobb.se

Specialpedagog, Vifolkaskolan F-6

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-06-06

Ansök nu

Specialpedagog, Vifolkaskolan F-6

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss? 

Vifolkaskolan F-6 ligger i Mantorp med nära till tågstationen och pendlingsmöjligheter. Skolan ligger bredvid högstadieskolan Vifolkaskolan 7-9. Skolan har ca 260 elever och ca 150 elever inskrivna på fritidshemmet. Fritidshemmet har tre avdelningar. 

Har du lust att utvecklas med oss? 

Arbetsuppgifter

Du ger specialpedagogiskt stöd när det gäller att kartlägga hinder och möjligheter i skolmiljön och elevers behov av särskilt stöd. Specialpedagogen agerar som kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor för kollegor, vårdnadshavare och andra berörda. Du genomför pedagogiska utredningar samt stöttar skolans pedagoger i upprättandet och genomförandet av åtgärdsprogram. Du ger handledning och konsultation till berörd personal på skolan i det pedagogiska arbetet på grupp och organisationsnivå i syfte att undanröja hinder för lärande. 

Du genomför kompetensutvecklingsinsatser. Tillsammans med rektor följer du upp, utvärderar och stöttar utvecklingen av verksamhetens lärandemiljöer. I uppdraget ingår att genomföra och analysera utredningar samt föreslå lämpliga åtgärder. I tjänsten ingår att på halvtid undervisa i liten grupp och på halvtid arbeta övergripande för hela skolan. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen och specialpedagogexamen. Erfarenhet av liknande uppdrag är meriterande. 

Som person är du trygg och stabil och behåller lugnet i stressade situationer, du tar ansvar för dina uppgifter och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor, du är lyhörd och har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv. Du kan lätt anpassa dig till ändrade omständigheter och arbeta bra med komplexa frågor. 

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du blir del av en engagerad och kompetent personalgrupp. För dig som är nyexaminerad erbjuder vi en introduktionsperiod med mentor. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-08-07

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-06

Referensnummer: C141427

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Eva-Lott Petersson
Rektor Vifolkaskolan F-6
010 - 234 56 20
eva-lott.petersson@mjolby.se

Facklig företrädare

Sveriges Lärare
Anneli Sjöstrand
0730-73 43 80
mjolby@sverigeslarare.se

Övrigt

Vår kommun är expansiv med cirka 28 400 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: Världsvan och hemkär. Världsvan står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. Hemkär står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Dela detta jobb

Specialpedagog, Vifolkaskolan F-6

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning