skoljobb.se

Specialpedagogisk samordnare till Bårslövs skola

Regioner
Utgår

2019-02-20

Ansök nu

Specialpedagogisk samordnare till Bårslövs skola

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

På Bårslövs skola förväntas du att tillsammans med kollegor och elever arbeta efter våra ledord ”Med glädje, trygghet och motivation lyckas alla elever bli sitt bästa jag”. Vi är inne i en kreativ utvecklingsprocess där vi arbetar med digitalisering, lärmiljöer samt hur vi med varierade arbetsmetoder, sätter eleven i centrum för att skapa bästa möjliga lärande. Förändring är normen. Med bra relationer, sköna lärmiljöer inne och ute, rastaktiviteter för alla elever, utrustning för varierande behov och digitala verktyg för varje elev gör vi på Bårslövs skola tillsammans allt för att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att utvecklas.
Bårslövs skola är en F-6 skola med cirka 270 elever som ligger mitt i Bårslöv med nära till naturen. Du tar dig enkelt till Bårslöv med regionbuss från Helsingborg och hållplatsen ligger precis bredvid skolan, alternativt två minuters bilväg från E6/E20.

ARBETSUPPGIFTER
Som specialpedagog med samordningsansvar ansvarar du för att det finns aktuella pedagogiska utredningar och stöttar lärarna i upprättande av åtgärdsprogram och extra anpassningar. Du bistår skolledningen med att samordna skolans stödinsatser på skolnivå, så att vi använder varandras kompetenser på ett effektivt och hållbart sätt. På skolan har vi idag en flexibel undervisningsgrupp där lärare och elevassistenter arbetar tillsammans för att skapa en lärmiljö inspirerad av samverkansklass och särskola. Vi har också en specialpedagog med särskilt ansvar för läsinlärning och språksvaga elever. Dessa funktioner blir viktiga samarbetspartners för dig i det dagliga arbetet, liksom elevhälsoteamet där du ingår och spelar en viktig roll.

Du arbetar tillsammans med skolledningen för att kartlägga och analysera elevresultat samt är delaktig i det systematiska kvalitetsarbetet.
Vår ambition är att undervisningen i klasserna ska vara tillgänglig och utmanande för alla elever, så handledning till lärare och övrig personal blir en viktig uppgift. Du arbetar också själv med riktade stödinsatser för elever främst på mellanstadiet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare och är behörig att undervisa upp till åk 6, samt har utökad examen som specialpedagog. Din elevsyn är inkluderande och du har förmåga att se hur den enskilde elevens liksom gruppens behov bäst ska tillgodoses.

Du har gedigen erfarenhet av och kunskap om specialpedagogiskt utredningsarbete och är väl förtrogen med skolans styrdokument. Du har även en stark administrativ förmåga och säkerställer i nära samarbete med skolledningen att dokumentationen av elevernas lärande samt tillhörande stödinsatser lever upp till skollagens krav.

Du förväntas i ditt uppdrag att leda det utredande specialpedagogarbetet.
Att arbeta med IKT för lärande är självklart för dig och du har ett intresse för att våga prova nytt! Många av våra elever använder kompensatoriska hjälpmedel, så du behöver vara bekant med det aktuella utbudet samt omvärldsspana för att hitta nya intressanta hjälpmedel.

Som person är du en lagspelare och relationsbyggare med goda ledaregenskaper som delar med dig av din kunskap och inspirerar både elever och pedagoger i deras lärande.

Stämmer detta in på dig så ser vi fram emot att välkomna dig till ett vinnande team! Vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan.

ÖVRIGT
Önskvärt med bifogade legitimationer och examen.
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Dela detta jobb

Specialpedagogisk samordnare till Bårslövs skola

Helsingborgs Stad