skoljobb.se

Språkpedagog med ansvar för SvA och skolbibliotek till Husensjö skola

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-28

Ansök nu

Språkpedagog med ansvar för SvA och skolbibliotek till Husensjö skola

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Husensjö skola är skola med ca 450 elever belägen i ett mysigt och populärt villaområde med närhet till stadens centrum och fina grönområden. Jordbodalen finns nära vilket vi utnyttjar så mycket vi kan i all verksamhet. Vi erbjuder en familjär och trygg stämning hos oss. Vi gör vårt yttersta för att våra elever ska må bra, hela dagen. Ett av våra fokusområden är rörelse och vi arbetar mycket olika typer av brain-breaks och rastaktiviteter.

Vi erbjuder en arbetsplats där nytänkande undervisning och vidareutveckling av lärmiljöerna uppmuntras.
Vi har kommit långt men vi vill nå ännu högre höjder tillsammans! Vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en driven person med brett kunnande, visioner och ett stort engagemang för språk i alla former. Den här tjänsten innebär en kombination av handledning, undervisning och ansvar för skolans bibliotek. Arbetet kan innebära handledning till pedagoger, arbete med elever som läser sv a eller har språksvårigheter, både på individ- och gruppnivå. Vi tror att dessa uppdrag kan samspela med varandra.

Dina arbetsuppgifter kommer innebära att i samarbete med lärare främja det språkutvecklande arbetet på skolan, handleda och undervisa i sv a, samt driva skolans bibliotek.

Biblioteket ser vi som en fantastisk resurs i ditt uppdrag. Här finns möjligheterna att arbeta med elevers läslust, läsförmåga och läsförståelse. Du kommer att vägleda elever vid val av litteratur genom både enskilda samtal och gruppsamtal. Som bibliotekarie kommer du handleda elever i informationssökning och källkritik för att utveckla elevernas kritiska tänkande. På skolbibliotek förekommer även arbetsuppgifter som inköp, utlån och bokuppsättning.

KVALIFIKATIONER
Du har en lärarexamen och är behörig enligt din lärarlegitimation att undervisa i SvA.

Du har ett stort hjärta och nyfikenhet på eleverna och deras lärande. Din elevsyn är inkluderande och du har förmåga att se hur den enskilde elevens behov liksom gruppens ska tillgodoses. Du är en lagspelare och relationsbyggare med goda ledaregenskaper som inspirerar både elever och dina arbetskamrater i vårt gemensamma lärande. Du är strukturerad och tar egna initiativ.

Välkommen!

ÖVRIGT
Bifoga gärna lärarlegitimation.
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Dela detta jobb

Språkpedagog med ansvar för SvA och skolbibliotek till Husensjö skola

Helsingborgs Stad